• Estonia este prima țară din NATO care a cerut introducerea unui ”no-fly zone” deasupra Ucrainei.
  • Decizia a venit din dorința de a proteja civilii.
  • De asemenea, Parlamentul Estonian a cerut adoptarea „unui embargou comercial”, pentru a limita capacitățile de a purta război ale Rusiei și ale Belarusului.

Estonia este prima țară din NATO care a votat în favoarea introducerii deasupra Ucrainei a unui ”no-fly zone”. Estonia vrea ca, prin implementarea acestei decizii, viața civililor să nu mai fie pusă în pericol.

Parlamentul Estonian a cerut luni statelor membre din ONU să „ia măsuri imediate pentru a institui o zonă de interdicție aeriană”, deasupra Ucrainei din cauza războiului început de Rusia.

Riigikogu (Parlamentul Estoniei) își exprimă sprijinul față de apărătorii și poporul statului ucrainean în lupta lor împotriva Federației Ruse, care a lansat un război criminal, și face apel la manifestarea unui sprijin absolut pentru Ucraina în războiul său pentru menținerea libertății, suveranității și integrității sale teritoriale„, a fost declarația Parlamentului Estonian.

Recomandări

ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
TRUMP AMENINȚĂ PANAMA
FRANȚA ȚINE DOLIU

Riigikogu cere statelor membre ale ONU să ia măsuri imediate pentru a stabili o zonă de interdicție aeriană, pentru a preveni victimele civile masive în Ucraina. Riigikogu îndeamnă toate parlamentele naționale să adopte declarații prin care să ceară guvernelor lor să sprijine impunerea de sancțiuni suplimentare împotriva Federației Ruse, precum și a Republicii Belarus, care participă la agresiune„, a declarat organismul.

Estonia cere adoptarea unor măsuri în urma cărora Rusia și Belarus să nu mai poată continua războiul

Mai mult decât atât, Estonia a completat lista dorințelor cu „impunerea imediată a unui embargou comercial cuprinzător asupra Federației Ruse și a Republicii Belarus, ceea ce ar limita capacitatea statelor agresoare de a purta război”.

Riigikogu solicită statelor să își închidă spațiul aerian și porturile pentru avioanele și navele Federației Ruse”, a continuat organismul. De asemenea, acesta a mai solicitat „Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să voteze pentru excluderea Federației Ruse din calitatea de membru al Consiliului Europei și solicită statelor membre să adopte imediat o decizie relevantă.

Riigikogu invită statele membre să susțină cererea oficială a Ucrainei pentru statutul de stat candidat la UE și solicită acordarea Ucrainei a unei foi de parcurs pentru aderarea la NATO”, a mai spus Parlamentul, conform Fox News.