• În parlamentului Uniunii Europene, au apărut critici dure la adresa lui Borrell
  • Şeful diplomaţiei europene i-a cerut ministrului de externe Serghei Lavrov, eliberarea lui Navalnîi
  • Borrell are sprijinul Șefei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen

Au fost critici dure la adresa lui Joseph Borrell, în parlamentului Uniunii Europene. 50 de deputaţi i-au cerut demisia, după vizita la Moscova.

Carles Puigdemont, eurodeputat neafiliat: „Vreau ca Europa să aibă o voce puternică pentru drepturile omului, fără complexe în faţa nimănui, nu doar în faţa Rusiei, nu doar în faţa Statelor Unite, China, Maroc sau Turcia, ci în faţa tuturor. Nu eşti acea voce, domnule Borrell, te rog, fă un Borrell-exit“.

În urmă cu o săptămână, Joseph Borell a organizat o vizită la Moscova. Şeful diplomaţiei europene i-a cerut ministrului de externe Serghei Lavrov, eliberarea lui Navalnîi. Însă, lucrurile nu au decurs aşa cum se aştepta. În timpul vizitei, trei diplomaţi europeni au fost expulzaţi din Rusia.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Borrell are sprijinul Șefei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Anna Fotyga, europarlamentar grupul ECR: „Ţi-ai comunicat mesajul faţă în faţă, lăsându-l pe Lavruov să îşi vândă minciunile şi aroganţa milioanelor de oameni din toată lumea şi văzându-ţi umilinţa ca efect“.

Dacian Cioloș, europarlamentar grupul Renew: „Aţi mers la Moscova direct într-o capcană mediatică montată de regimul lui Putin şi asta la doar două zile după condamnarea lui Navalnîi şi după sute de arestări ale protestatarilor. Nu puteţi spune că nu ştiaţi cât de sensibilă era o asemenea vizită în aceste condiţii.“