• Tinerii europeni au fost încurajați să-și expună temerile dar și probleme cu care se confruntă societatea din zilele noastre.
  • 67% dintre respondenți intenționează să voteze, înregistrând o creștere de 9% față de acum cinci ani.
  • La alegerile europene din 2019, rata de participare în rândul tinerilor a crescut deja, de la 28% în 2014 la 42%.

Deși te gândești că gen Z are cu totul și cu totul alte preocupări în afară de politică te înșeli. Evenimentul European Youth Event a dovedit contrariul. Tinerii europeni au fost încurajați să-și expună temerile dar și probleme cu care se confruntă societatea din zilele noastre.

Anul acesta cei de la European Youth Event, le-au oferit șansa tinerilor să-ți expună ideile care îi presează cel mai mult în prezent. Având în vedere că urmează un an electoral, cei de la EYE 2023 au vrut să măsoare interesul pe care îl au persoanele sub 25 de ani, față de politică. Și ce să vezi? În ceea ce privește planurile de vot, 67% dintre respondenți intenționează să voteze, înregistrând o creștere de 9% față de acum cinci ani. Acest trend pozitiv este semnificativ, mai ales având în vedere că la alegerile europene din 2019, rata de participare în rândul tinerilor a crescut deja, de la 28% în 2014 la 42%.

Au fost analizate peste 600 de propuneri, dar cele care s-au regăsit cel mai des în rândul tinerilor și reprezintă o adevărată provocare pentru ei sunt AI-ul, risipa alimentară, educația în domeniul sănătății sexuale și reproductive, migrația și preocupările față de mediu.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Citește și