• Reporterul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovici, este reținut în Rusia pentru spionaj de 100 de zile.
  • Gershkovici, în vârstă de 31 de ani, se află în închisoarea Lefortovo din Moscova.
  • Familia lui Gershkovici a vorbit despre acuzațiile care i se aduc și despre cum au comunicat cu el de când este arestat.

Vineri se împlinesc 100 de zile de detenție a jurnalistului și cetățean american Evan Gershkovici de către autoritățile guvernamentale ruse, scrie Wall Street Journal.

Reporterul Wall Street Journal, în vârstă de 31 de ani, se află în închisoarea Lefortovo din Moscova de mai bine de trei luni, fiind acuzat de spionaj – acuzații pe care el și publicația le neagă cu vehemență. Statele Unite au declarat că Gershkovici este „reținut pe nedrept”.

Gershkovici, care a trăit și a lucrat ca jurnalist acreditat la Moscova în ultimii șase ani, se afla într-un restaurant din Ekaterinburg, un oraș cosmopolit situat la aproximativ 1.600 de km de capitala țării, când a fost arestat de Serviciul Federal de Securitate al Rusiei la 29 martie.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

Familia lui Gershkovici a vorbit despre acuzațiile care i se aduc și despre cum au comunicat cu el de când este arestat. Aceștia au incercat să-i țină moralul ridicat in cele 100 de zile de arest și i-au scris scrisori care să l facă să zâmbească, spun ei.

„Suntem lipsiți de speranță. Nu pot face nimic în privința asta.”, spune tatăl lui Evan.

„Este mai greu acum să-l lăsăm acolo decât a fost prima dată. Încerc să nu mă gândesc la asta, dar este foarte greu.”

„Un moment fericit a fost atunci când l-am văzut. Părea că se simte bine, zâmbea, părea fericit că ne vede.”, a spus mama acestuia.

Citește și