• Cezar Baciu a dat unicul vot care lipsea adoptării bugetului local la Iaşi
  • Toţi consilierii USR PLUS primiseră ordin să boicoteze şedinţa, întrucât propunerile lor ar fi fost ignorate de Mihai Chirica
  • Baciu a făcut însă opinie separată, şi, după votul pentru, a fost dat afară din partidul pe listele căruia a candidat
  • Excluderea din partid presupune pierderea mandatului de consilier

Cezar Baciu, consilierul care a dus la deblocarea situaţiei de la Iaşi, prin votul decisiv pentru adoptarea bugetului local, a fost exclus din USR PLUS, la doar câteva ore de la vot. În acelaşi timp, primarul liberal l-a felicitat pentru decizia luată, chiar dacă consilierul riscă acum pierderea mandatului de ales local. 

Execuţie politică scurtă la USR PLUS, miercuri seara, în aceeaşi zi în care consilierul a încălcat decizia de partid şi a votat bugetul local al Iaşiului. Fără votul său, proiectul care presupune toate cheltuielile de administrare a oraşului ar fi fost blocat pentru a treia oară. 

USR PLUS a anunţat miercuri seara că l-a exclus din partid pe Cezar Baciu, iar în urma celei mai dure sancţiuni, potrivit Codului Administrativ, Cezar Baciu îşi va pierde mandatul de consilier local. 

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Bugetul municipiului Iaşi pentru anul 2021 a fost adoptat cu 14 voturi în cadrul şedinţei de miercuri a Consiliului Local din 20 de aleşi locali prezenţi. Şapte consilieri locali au absentat. Votul pozitiv a fost dat de cei 11 consilieri PNL, doi consilieri PMP şi un consilier USR PLUS.

Pentru a primi aviz pozitiv, bugetul propus pentru anul 2021 avea nevoie de 14 voturi

Pentru sacrificiul său, primarul Chirica i-a mulţumit consilierului USR PLUS. 

„Vreau să-i mulţumesc d-lui Baciu care a înteles că nu o relaţie personală cu primarul municipiului Iaşi este importantă. ci o relaţie între rolul pe care îl are un consilier local şi cetăţenii care l-au votat”, a afirmat Chirica, conform publicaţiei locale iaşi1.ro.

Bugetul oraşului Iaşi a fost respins de două ori, după ce consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul propus de primarul Mihai Chirica şi susţinut de PNL şi PMP.

O situaţie încordată între PNL şi USR PLUS a avut loc şi la Bucureşti, între Nicuşor Dan şi consilierii aliaţi la guvernare, unde bugetul s-a adoptat abia în a doua şedinţă, după ce s-au operat modificările cerute de USR PLUS.