• Alegătorii francezi au ieșit la vot astăzi, în scrutinul legislativ anticipat convocat de președintele Emmanuel Macron.
  • Liderul extremei drepte spune unei mulțimi care sărbătorește că poporul francez a plasat RN în frunte și că a eliminat practic tabăra lui Macron.
  • Președintele Emmanuel Macron, premierul Gabriel Attal și Jordan Bardella se numără printre politicienii francezi care au votat, duminică, în primul tur al alegerilor legislative anticipate.

Rezultatele exit poll la alegerile anticipate din Franța:

  • Reuniunea Națională – 34,2%
  • Frontul Popular 29,1%
  • Ensemble 21,5%
  • Republicanii 10%

Liderul extremei drepte spune unei mulțimi care sărbătorește că poporul francez a plasat Reuniunea Națională în frunte și că a eliminat practic tabăra lui Macron.

Niciun cetățean francez nu își va pierde drepturile, dimpotrivă, toate drepturile vor fi garantate”, spune Le Pen.

Recomandări

BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE
ALCARAZ MERGE ÎN FINALĂ
„SPRING" ÎN PLINĂ VARĂ
CAPITALA KEBABULUI
ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA

Ea speră că Jordan Bardella va deveni prim-ministru și îndeamnă oamenii să voteze Reuniunea Națională în turul al doilea.

Alegătorii francezi au ieșit la vot astăzi, în scrutinul legislativ anticipat convocat de președintele Emmanuel Macron.

Cu rezultate ce vor avea consecințe pe întreg mapamondul, alegerile din Franța au atras întreaga atenție. Alegerile din Franța au fost catalogate de mulți comentatori drept cele mai importante din ultimele decenii pentru țară, pentru NATO și UE, dar și pentru planurile creionate de regimurile autocrate din Rusia și de pe continentul asiatic.

Preşedintele Emmanuel Macron a uimit ţara când a convocat votul după ce alianţa sa de centru a fost zdrobită în alegerile europene din această lună de Raliul Naţional (RN) al lui Marine Le Pen.

Citește și