• Cel puţin 31 de persoane au fost ucise într-o explozie a unui restaurant din China.
  • Explozia s-a produs miercuri seară la un local din oraşul Yinchuan, în nord-vestul Chinei.
  • Cauza producerii exploziei a fost o scurgere de gaz petrolier lichefiat.

O scurgere de gaze a produs o explozie la un local din nord-vestul Chinei, provocând moartea a 31 de persoane, scrie The Guardian. „O scurgere de gaz petrolier lichefiat (…) a provocat o explozie în cursul folosirii grătarului unui restaurant”, a explicat agenţia, citând comitetul regional al Partidului comunist chinez.

Alte şapte persoane au primit îngrijiri, una dintre ele fiind în „stare critică”, a precizat Xinhua. Alte două victime suferă arsuri grave, alte două de răni uşoare, iar alte două au fost lovite de cioburi de sticlă, potrivit aceleiaşi surse. Imagini la televiziunea oficială CCTV au arătat mai mulți pompieri luptându-se cu fumul.

Explozia a avut loc în jurul orelor 20.40, la restaurantul Fuyang Barbecue, situat într-o zonă rezidenţială din centrul oraşului Yinchuan, capitala regiunii Ningxia. Tragedia a avut loc cu o zi înainte de Festivalul Bărcilor Dragon, o sărbătoare de trei zile pentru care mulţi chinezi se reunesc cu familia şi prietenii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a declarat că serviciile locale de pompieri şi salvare au trimis la faţa locului peste 100 de persoane şi 20 de vehicule în urma exploziei. Operaţiunile de salvare s-au încheiat joi la orele 04.00, a adăugat ministerul.