• Președintele Joe Biden a fost sfătuit să interzică importurile de mașini electrice fabricate în China în SUA.
  • În februarie, Casa Albă a declarat că SUA a deschis o anchetă pentru a stabili dacă mașinile chinezești reprezintă un risc pentru securitatea națională.
  • Senatorul Brown, care este un democrat din statul Ohio, producător de automobile, încearcă să obțină un al patrulea mandat la alegerile din noiembrie.

Fără mașini chinezești pe pământ american. Președintele Joe Biden a fost sfătuit să interzică importurile de mașini electrice fabricate în China în SUA. Președintele Comisiei bancare din Senat, senatorul Sherrod Brown, a spus că: „Vehiculele electrice chinezești reprezintă o amenințare existențială pentru industria auto americană”.

Sunt cele mai dure remarci de până acum ale unui deputat american pe această temă, în timp ce alții au cerut tarife vamale mari pentru a ține vehiculele electrice chinezești (EV) în afara țării, scrie BBC.

În februarie, Casa Albă a declarat că SUA a deschis o anchetă pentru a stabili dacă mașinile chinezești reprezintă un risc pentru securitatea națională.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

„Nu putem permite Chinei să aducă fraudele sale susținute de guvern în industria auto americană”, a declarat senatorul Brown într-un videoclip pe X.

Senatorul Brown, care este un democrat din statul Ohio, producător de automobile, încearcă să obțină un al patrulea mandat la alegerile din noiembrie.

Citește și