• Statele Unite au restricționat călătoriile angajaților lor în Israel, pe fondul temerilor legate de un atac din partea Iranului.
  • Printre cei uciși în atacul de la consulat se numără un comandant de rang înalt al Forței de elită Quds a Iranului în Siria și Liban, precum și alte personalități militare.
  • Miercuri, președintele american Joe Biden a avertizat că Iranul amenință să lanseze un „atac semnificativ” și a promis că va oferi un sprijin Israelului.

Statele Unite au restricționat călătoriile angajaților lor în Israel, pe fondul temerilor legate de un atac din partea Iranului.

Ambasada SUA a declarat că personalul a fost informat să nu călătorească în afara zonelor din Ierusalim, Tel Aviv sau Be’er Sheva „din lipsă de precauție”.

Iranul a promis să riposteze după ce Israelul a lovit consulatul iranian din Siria în urmă cu 11 zile, ucigând 13 persoane, scrie BBC.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Ministrul britanic de externe, Lordul Cameron, l-a contactat pe omologul său iranian pentru a-l îndemna să nu continue escaladarea.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra consulatului, dar se consideră în general că ar fi fost în spatele acestuia.

Joe Biden a avertizat Israelul cu privire la un atac iminent al Iranului

Iranul sprijină Hamas, gruparea palestiniană care luptă împotriva Israelului în Gaza, precum și diverse grupări proxy din întreaga regiune, inclusiv unele – precum Hezbollah din Liban – care desfășoară frecvent atacuri împotriva israelienilor.

Printre cei uciși în atacul de la consulat se numără un comandant de rang înalt al Forței de elită Quds a Iranului în Siria și Liban, precum și alte personalități militare.

Atacul a avut loc într-un moment în care eforturile diplomatice continuă pentru a preveni răspândirea războiului din Gaza în întreaga regiune.

Miercuri, președintele american Joe Biden a avertizat că Iranul amenință să lanseze un „atac semnificativ” și a promis că va oferi un sprijin Israelului.

Comandantul responsabil pentru operațiunile americane în Orientul Mijlociu, Erik Kurilla, a călătorit în Israel pentru a discuta cu oficialii despre amenințările la adresa securității.

Citește și