• Milioane de pakistanezi caută să se pună la adăpost de apele în creștere care au inundat casele și câmpurile și au distrus mijloacele de trai.
  • Nayla Qureshi, ginecolog la spital, a declarat că departamentul de ambulatoriu al acestuia primește în fiecare zi aproximativ 150 de femei însărcinate din zonele învecinate.
  • Volumul nostru de muncă a crescut, a spus Qureshi.

Rubina Mallah a făcut o călătorie periculoasă de trei ore cu barca în Pakistan, traversând apele inundațiilor, pentru a ajunge la cel mai apropiat spital la timp pentru a-și naște fiul, deoarece drumurile care duceau la clinica din orașul Sehwan, din sudul Pakistanului, au fost scufundate.

Tânăra în vârstă de 27 de ani este una dintre zecile de mii de femei însărcinate strămutate din cauza inundațiilor istorice care au inundat aproape o treime din țară și au afectat 33 de milioane de persoane, multe dintre ele aflându-se acum în tabere.

Am fost îngrijorată în acea noapte când apele lacului s-au revărsat, a declarat Mallah pentru Reuters în timp ce își legăna fiul de o zi, Muhammad Tayyab. Satul ei, situat la marginea uriașului lac Manchar, cu apă dulce, este acum sub ape. Soțul meu a adus o barcă, am călătorit trei ore pentru a ajunge la spitalul unde a avut loc nașterea mea.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Tayyab și-a început viața într-un adăpost improvizat într-o școală în construcție la periferia orașului Sehwan. Este o soartă obișnuită, în timp ce milioane de pakistanezi caută să se pună la adăpost de apele în creștere care au inundat casele și câmpurile și au distrus mijloacele de trai. Soțul lui Mallah, Mushtaq Mallah, a declarat că familia a decis inițial să rămână acasă pentru că nu aveau unde să se ducă, așa că și-au instalat tabăra pe acoperișul casei.

Soția mea a început apoi să aibă dureri de travaliu în jurul orei 10 noaptea, și-a amintit el. Ne-am petrecut noaptea în disperare; dimineața am adus o barcă… și am ajuns la spital. A fost o călătorie a disperării. De fiecare dată când veneau inundațiile, deveneam săraci.

Spitalul, Institutul Abdullah Shah din Sehwan, se află la aproximativ 15 kilometri de casa familiei Mallah. În mod normal, ar fi fost o călătorie ușoară cu mașina. Dar, de la ploile torențiale care au căzut pe parcursul lunii august, cel mai mare lac de apă dulce din Pakistan a ajuns periculos de aproape de a-și depăși malurile, chiar și după ce a fost rupt în cadrul unei operațiuni de menținere a apelor la distanță.

Traumă psihologică

Nayla Qureshi, ginecolog la spital, a declarat că departamentul de ambulatoriu al acestuia primește în fiecare zi aproximativ 150 de femei însărcinate din zonele învecinate. De marți, șase femei strămutate de inundații au născut la institut, iar o pacientă a suferit o cezariană de urgență, a declarat ea pentru Reuters.

Volumul nostru de muncă a crescut. Unii dintre medicii noștri care aparțin unor districte diferite stau aici, deoarece există o urgență. Sarcina nu este (singura) problemă… femeile vin cu trauma psihologică a pierderii totale, a adăugat Qureshi. Directorul spitalului, Moinuddin Siddiqui, a declarat că echipele medicale vizitează taberele pentru a le oferi femeilor însărcinate medicamentele necesare.

Pe cele care sunt însărcinate la termen, le sfătuim să nu-și nască copiii în tabere, a declarat Siddiqui. Fără îndoială, inundațiile din Pakistan sunt susceptibile să crească șansele de mortalitate infantilă și maternă, a adăugat el. La spital, o altă femeie însărcinată, Dilshad Allahwarayo, în vârstă de 32 de ani, ajunsese de asemenea cu barca. Aveam dureri de travaliu când au venit inundațiile, a spus ea.