• Fermierii vor retragerea măsurii de eliminare a avantajelor fiscale pentru Agricultură.
  • Guvernul a adoptat deja un pachet de legi pentru a detensiona situația din țară.
  • Protestul se desfășoară duminică, luni și marți, în Piața Constituției din București.

Fermierii protestează duminică în capitală, după mai bine de zece zile de manifestații în toată țara. Pentru a detensiona situația, guvernul a adoptat deja un pachet de legi care prevede, printre altele, un sprijin direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal sau echivalarea permisului auto la categoria B pentru a conduce tractoare.

Lucian Marincea – vicepreședintele Sindicatului Fermierilor Patrioți: „Intrarea fermierilor în capitală nu va avea efecte negative. Deși mulți se tem de acest lucru, fermierii vor merge cu tractoarele în fața Palatului Parlamentului. Deși noi nu suntem de acord, neapărat, cu această chestiune, nu trebuie neapărat să mergem cu tractoarele să zbierăm la o clădire goală unde nu există absolut nimeni în acest moment. ”

Totuși, fermierii nu se declară impresionați și continuă presiunile. Încotro se îndreaptă lucrurile?

Marian Popa – fermier: „Sunt circa 80 de revendicări care noi sperăm să fie luate în seamă. S-au acumulat multe probleme pentru fermierii români. Sigur că estența a fost luată cu cei 100 de euro, dar trebuia să vină de acum un an și jumătate și probabil că din acest motiv lucrurile au mers din rău în mai rău. Nu au fost luate la timp și acum sigur că fermierii ridică multă probleme care trebuie rezolvate.”

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Citește și