• Guvernul chinez va încuraja companiile locale care dezvoltă produse bazate pe A.I. și va menține un echilibru între dezvoltarea tehnologiei și controlarea acestor servicii.
  • Autoritățile vor implementa licențe care să țină sub control conținutul generat de A.I. . 
  • Beijingul luptă să devină din nou unul dintre cei mai mari producători de tehnologie la nivel mondial.

Beijingul luptă să devină unul dintre cei mai mari producători de tehnologie din lume. Guvernul chinez va încuraja companiile locale care dezvoltă produse bazate pe A.I. și va menține un echilibru între dezvoltarea tehnologiei și controlarea acestor servicii. Cum? Prin implementarea unor licențe speciale care să controleze conținutul generat. 

Doi oficiali chinezi au declarat pentru Financial Times, sub protecția anonimatului, că măsurile pe care Beijingul le va adopta vor ajuta la creșterea Chinei pe piața A.I.

Financial Times relatează că înainte, firmele dezvoltatoare de A.I. aveau termen 10 zile lucrătoare, după lansare, pentru a-și înregistra produsul la stat.

Recomandări

NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID
IRLANDA, SPANIA ȘI NORVEGIA SPUN DA UNUI STAT PALESTINIAN
PREȚ RECORD PENTRU O PANĂ
CE VIZITEZI ÎN MAREA BRITANIE

Noua reglementare privind licențele face parte dintr-un set mai mare de măsuri și indică modul în care Beijingul luptă să devină din nou unul dintre cei mai mari dezvoltatori de tehnologie la nivel mondial.

„Este pentru prima dată când guvernul chinez se vede nevoit să facă un compromis între cele două obiective fundamentale ale partidului comunist, de a susține A.I. și de a controla informația”, a declarat Matt Sheehan, specialist în cadrul unui grup de cercetare dedicat dezvoltării cooperării interstatale.

„Dacă Beijingul intenționează să controleze complet informațiile create de A.I., va cere tuturor companiilor să obțină o aprobare prealabilă de la autoritățile chineze relevante. Dar reglementările trebuie să evite în același timp sufocarea companiilor dezvoltatoare de inteligență artificială generativă”, a explicat una dintre persoanele intervievate de Financial Times.

Citește și