• Gabriela Firea laudă decizia INML.
  • Firea: „Mă bucură decizia INML de a opri practica testării virginităţii tinerelor”.
  • Am susţinut de la început şi demersurile organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor”.

Gabriela Firea laudă decizia INML de a opri practica testării virginităţii tinerelor la cererea familiei.

Ministerul Familiei, Gabriela Firea, laudă decizia INML de a opri practica testării virginităţii tinerelor, la cererea familiei: „Era de neacceptat acest abuz fizic şi emoţional, până la urmă o formă de discriminare de gen”.

Mă bucură decizia Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici de a opri practica testării virginităţii tinerelor, la cererea familiei! Era de neacceptat acest abuz fizic şi emoţional, până la urmă o formă de discriminare de gen”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Ea precizează că, prin dispoziţia prof.univ.dr. Cristian Curcă, director general în cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, a fost interzisă testarea virginităţii la cerere şi eliberarea unor certificate privind „integritatea” unei tinere.

Gabriela Firea susține drepturile femeilor

„Sigur că vor exista în continuare controale medicale de specialitate acolo unde există suspiciunile unui viol, dar doar la solicitarea instituţiilor abilitate. La discuţiile pe care le-am avut săptămâna trecută, l-am asigurat pe profesorul Cristian Curcă că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, va sprijini orice decizie care apără drepturile femeilor şi a tinerelor din România. Am susţinut de la început şi demersurile organizaţiilor care militează pentru drepturile femeilor. Cu reprezentantele de la Centrul Filia am dezbătut subiectul şi la ultima întâlnire pe tema egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi. Acum, e important ca şi celelalte servicii de medicină legală din ţară să ţină cont de hotărârea Consiliului Superior de Medicină Legală, din februarie 2022, şi să elimine aceste teste din practica de zi cu zi. Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut guvernelor, încă de acum zece ani, să fie oprită această practică. ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au semnat, în 2018, o declaraţie comună prin care condamnă aceste practici, iar în Franţa şi Marea Britanie testările au fost deja interzise”, a încheiat Firea.