Florin Cîțu, despre problema șobolanilor din Capitală: „Sunt o urgență, dar pentru aleșii locali”

  • Florin Cîțu: „Șobolanii sunt o urgență, dar pentru autoritățile locale”
  • Premierul spune însă că nu e treaba lui să scape de rozătoare

Întrebat dacă consideră o urgență problema șobolanilor din București, premierul a afirmat că este „o urgență a aleșilor locali” și că niciun primar nu a cerut Guvernului suplimentarea bugetului pentru a rezolva această situație.

„Este o urgență, dar este una a aleșilor locali, a celor care au ales să administreze Bucureștiul și trebuie să-și ducă la îndeplinire sarcina cu care oamenii i-au votat”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de joi.

Săptămâna trecută, pe Facebook s-a răspândit o imagine în care doi șobolani se află în raftul de patiserie dintr-un Mega Image din sectorul 1, București.

Poza a generat un val de reacții negative. Ulterior, Mega Image le-a cerut scuze clienților pentru incident. Reprezentanții companiei au precizat că, periodic, efectuează deratizări.

Tot săptămâna trecută, din cauza cablurilor mâncate de șoareci, semafoarele nu au circulat în intersecția dintre Bulevardul Unirii și Strada Nerva Traian, iar traficul a fost extrem de aglomerat.

Compania Municipală Managementul Traficului a anunțat că defecțiunea semafoarelor a fost cauzată de șoarecii care au ros cablurile, iar problema a fost rezolvată după circa o oră și jumătate.