• Ungaria spune că banii UE se cuvin țării, care a intrat într-o competiție dezavanatajoasă
  • Polonia a pregătit mii de oameni pentru a accesa fondurile UE
  • Florin Cîțu merge miercuri la Bruxelles pentru a discuta despre PNRR

Florin CÎțu merge miercuri la Bruxelles să convingă Uniunea Europeană să aprobe Planul Național de Redresare și Reziliență. Din delegație face parte și ministrul Cristian Ghinea, care negociază pentru a include în PNRR proiecte de infrastructură rutieră de 4,5 miliarde de euro.

Cum văd vecinii ungurii banii veniți de a Bruxelles?

Viktor Orban consideră aceste fonduri drept unele care se cuvin Ungariei. Asta pentru că economia și companiile maghiare au intrat în competiție cu cele din Occident, deși erau cu mult în urmă ca infrastructură sau condiții.Potrivit premierului maghiar, 70-80% din banii primiți de la UE sunt de fapt utilizați pentru a cumpăra produse fabricate de întreprinderile occidentale și pentru investiții implementate de companiile vestice.

Cum stau lucrurile în Polonia?

Polonia a pregătit peste 2.000 de specialiști de-a lungul timpului. Este vorba despre oameni care se ocupă doar doar cu proiectele de acest gen. A urmat aceleași direcții economice ca și cele ale UE: creșterea competitivității economice, creare rapidă de locuri de muncă și dezvoltarea de tehnologii avansate. Toate sunt scrise în Strategia Națională de Dezvoltare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Datorită strategiei, Polonia a fost lider regional în perioada 2007 -2013, iar în 2011 chiar a epuizat toate fondurile locate pentru proiecte de anvergură. A primit un bonus de 10%.