• Poliția va alcătui o bază de date de informații cu privire la posibilii demonstranți.
  • Poliția a primit puteri mai mari pentru a combate perturbarea încoronării regelui, conform noilor legi.
  • Cine se încuie sau se lipește de clădiri sau obiecte riscă șase luni după gratii.

Forțele de securitate britanice sunt pregătite pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, a declarat miercuri, 3 mai, ministrul securității Tom Tugendhat, la câteva ore după ce un bărbat a fost arestat în fața Palatului Buckingham pentru că a aruncat cartușe de pușcă, anunță Asia One.

Nu suntem în niciun caz mulțumiți”, a declarat Tugendhat pentru Sky News. Sunt foarte bucuros să văd că poliția a reacționat incredibil de rapid, incredibil de profesionist la incidentul de aseară”.

El a adăugat că luni de zile au fost planificate pentru pregătirea evenimentului, ținând cont de orice număr de amenințări diferite.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Incidentul de marți din fața palatului a avut loc cu câteva zile înainte de încoronarea Regelui Charles de sâmbătă, care se așteaptă să atragă o mulțime de oameni la Londra, pe lângă șefii de stat din întreaga lume care sunt invitați la ceremonia oficială.

Tugendhat a declarat pentru Times Radio că evenimentul a fost una dintre cele mai importante operațiuni de securitate pe care țara le-a pus în plan”. Poliția este, ca să spunem așa, peste tot, iar serviciile noastre de informații și alte forțe de securitate sunt extrem de conștiente de provocarea cu care ne confruntăm”, a spus el.

Întrebat cât va costa contribuabilul securitatea pentru încoronare, Tugendhat nu a putut oferi o cifră. El a spus: Este foarte dificil să scoatem o cifră separată pentru simplul motiv că avem o cantitate enormă de efort depus pentru un incident major ca acesta în diferite părți ale țării – pentru că oamenii se adună pe străzi, se adună în adunări în toată țara, pentru că acesta este un moment de sărbătoare națională”.

Citește și