• Astăzi expiră termenul dat de Israel pentru evacuarea orașului Gaza.
  • Armata Israelului este pregătită de o intervenție terestră în Gaza.
  • Peste 120 de civili sunt ţinuţi ostatici în Fâșia Gaza de către Hamas.

Forţele israeliene au recuperat trupurile mai multor israelieni luaţi ostatici și au distrus o poziție de lansare a rachetelor din Fâșia Gaza. În plus, o ofensivă terestră este iminentă, în condițiile în care astăzi expiră ultimatumul pentru evacuarea civililor din orașul Gaza. Peste 300.000 de rezerviști au fost mobilizați.

„Este foarte complicat și, din păcate, așa cum dovedesc evenimentele tragice, cu terorismul și cu teroriștii în general nu se poate negocia. Asta pune în dificultate armata israeliană, forțele de securitate care trebuie să apere teritoriul Israelului, cetățenii nevinovați care continuă să fie victime ale atacurilor Hamas și să îi scoată în viață pe cei care sunt captivi și care sunt ținuți ostatici, care opresc armata israeliană să declanșeze această operațiune”, a spus Miroslav Tașcu Stavre, analist de politică externă, la Aleph News.

Armata israeliană, împreună cu forțele de securitate, caută soluții pentru a depăși această criză suplimentară. Armata israeliană spunea că teritoriul trebuie să fie eliberat și că va construi niște coridoare umanitare doar dacă militanții Hamas vor elibera ostatici.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

„Nu sunt semnale că Hamas ar intenționa să facă acest lucru. Mai mult, o întreagă populație civilă, peste 2 milioane de locuitori în Fâșia Gaza sunt ținuți ostatici și sunt, practic, prinși în acest conflict care pentru oamenii simpli, nici măcar nu e al lor”, a explicat Miroslav Tașcu Stavre, analist de politică externă, la Aleph News.

Citește și: