• Belarușii au stabilit tabere de corturi la granițele cu Polonia și Lituania
  • Aceștia cer sancțiuni împotriva lui Lukașenko și eliberarea prizonierilor politici
  • Dacă nu sunt îndeplinite cerințele, participanții intenționează să blocheze traficul peste graniță în patru zile

Belarușii au stabilit tabere de corturi la granițele cu Polonia și Lituania. Aceștia cer sancțiuni împotriva lui Lukașenko și eliberarea prizonierilor politici.

Participanții la acțiune s-au adunat la punctele de control Medininkai și Bobrovniki. Cererile lor se extind de ambele părți ale frontierei. Apelul către autoritățile UE este de a accelera adoptarea sancțiunilor împotriva lui Lukașenko; iar pentru regimul din Belarus – să elibereze toți prizonierii politici și să deschidă frontierele terestre pentru libera circulație a cetățenilor. Dacă nu sunt îndeplinite cerințele, participanții intenționează să blocheze traficul peste graniță în patru zile.

Acțiunea a fost susținută de liderii opoziției din Belarus, aflați în exil. Acesta este coordonat cu autoritățile din Polonia și Lituania.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Între timp, un alt opozant al dictatorului Lukașenko a reușit să părăsească țara. Artyom Shraibman, o figură cunoscută a opoziției, a plecat de teamă să nu fie arestat la scurtă vreme după difuzarea interviului cu Roman Protasevici la televiziunea de stat din Belarus. Anunțul a fost făcut de echipa Svetlanei Tikhanovskaya.