• Concursul Cel mai urât gazon din lume” a fost lansat în urmă cu 2 ani.
  • Anul acesta, în Australia e cel mai urât gazon din lume.
  • SUA, Germania, Franța, Canada, Croația, UK au participat la concurs.
  • Juriul concursului a deliberat câștigătorul în două ore.

Una visezi, alta primești. Dorința pentru o planetă mai sănătoasă are efecte inverse. „Odată cea mai frumoasă peluza din lume – a ajuns cea mai urâtă” – pentru că există și acest premiu. În urmă cu doi ani, în insula Gotland din Suedia, a avut ideea lansării concursul „Cel mai urât gazon din lume”. Atunci, insula suedeză a fost la un pas să rămână fără apă, scrie The Guardian.

Consumul de apă în Gotland a scăzut cu 5% datorită concursului și altor măsuri pentru salvarea planetei. Ideea a fost implementată în toată lumea – iar anul acesta, premiul pentru cel mai urât gazon a ajuns în Australia. „Am ales să fac din locuința mea o extensie a rezervației naturale. Voi udați munții? Nu. Își poartă singuri de grijă”, se mândrește proprietara peluzei cu premiul primit.

Germania, Franța, Canada, Croația, Suedia, SUA și Marea Britanie au participat la concurs. „Toate au fost hidoase și meritau să câștige, dar peluza câștigătoare a fost foarte, foarte proastă”, a explicat șeful juriului, care a avut nevoie de două ore să decidă câștigătoarea. Gazonul lui Murray din Sandford, Tasmania, a învins concurența unor parcele de iarbă uscată din Germania, Franța, Canada, Croația, Suedia, SUA și Marea Britanie.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

„Este destul de șocant”, a spus Murray despre gazonul său. „Bandicoots adoră să sape – așa își găsesc hrana preferată. Acum, curtea mea din spate arată ca un joc Hungry Hungry Hippo din viața reală. Am și un echidna care mă ajută și câteva găini.”

Murray locuiește într-o zonă fără apă curentă, așa că apa de ploaie colectată în rezervoare este prea prețioasă pentru a o irosi pe gazon. Dacă ea și cei patru copii adolescenți ai ei rămân fără apă în timpul verii, poate dura două săptămâni până când mai primește apă cu cisterna.

„Obișnuiam să cred că bandicoots sunt animale sălbatice de distrugere în masă care îmi invadează gazonul, dar acum văd că, de fapt, m-au eliberat de a mai fi nevoită să îl tund vreodată”, a declarat Murray, care este mândra posesoare a trofeului inaugural – un tricou comemorativ. „Sunt în favoarea weekendurilor fără vină, mai ales că fostul meu soț a plecat cu mașina de tuns iarba în 2016”.

Citește și