• Fostul preşedinte este preferat de 49% dintre republicani.
  • Majoritatea sondajelor au ajuns la concluzia că Trump ar avea sprijinul a aproximativ jumătate din electoratul republican.
  • Trump se declară „mândru” de rolul său în anularea Roe v. Wade.

Donald Trump păstrează un avans confortabil în faţa rivalilor săi în cursa pentru obţinerea nominalizării Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din SUA de la finalul acestui an, indică un sondaj Reuters/Ipsos. Toate acestea, în timp ce se mândrește cu faptul că a jucat o parte importantă în interzicerea avortului în SUA.

Aceste cifre nu sunt o surpriză pentru că sondajul a fost făcut strict pe republicani, pe partidul care l-a susținut de-a lungul timpului pe Trump și care o face în continuare. Fostul preşedinte este preferat de 49% dintre aceștia. Situația e mai puțin bună pentru contracandidații săi – Nikki Haley, fostă guvernatoare a statului Carolina de Sud este susţinută de 12% din republicani, cu un punct procentual mai mult decât guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis. Majoritatea sondajelor Reuters/Ipsos realizate începând din august anul trecut și până acum au ajuns la concluzia că Trump ar avea sprijinul a aproximativ jumătate din electoratul republican.

Trump se declară „mândru” de rolul său în anularea Roe v. Wade. Trump a numit trei dintre judecătorii de la Curtea Supremă care au votat pentru a anula cauza Roe vs. Wade, cazul istoric din 1973 în care Curtea Supremă a decis că, în general, Constituția protejează dreptul femeilor de a face avorturi. Avortul a apărut din ce în ce mai des în campania electorală din Iowa, alegătorii republicani exprimându-și îngrijorarea că ar putea fi o problemă în alegerile generale.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Citește și