• Trump se laudă că este „mândru” de rolul său în anularea lui Roe v. Wade, chestiunea care a devenit otravă pentru urnele de vot pentru republicani.
  • În timpul primăriei Fox News, fostul președinte Trump și-a prezentat rolul de a ajuta la răsturnarea lui Roe v. Wade.  „Am făcut-o și sunt mândru că am făcut-o”, a spus fostul președinte în cadrul forumului.
  • Problema avortului a devenit un albatros electoral pentru GOP, chiar și cu unii membri ai partidului.

Fostul președinte Donald Trump și-a exprimat miercuri rolul de a ajuta la răsturnarea lui Roe v. Wade, declarând că este „mândru” de numirile judiciare care au dus la problema avortului înapoi în state, scrie Business Insider.

În timpul unei primărie Fox News, care a contracarat o dezbatere prezidențială republicană de la CNN, cu guvernatorul Florida Ron DeSantis și fostul ambasador al ONU Nikki Haley în același timp, Trump a vorbit despre accesul la avort, o problemă care a devenit un albatros electoral pentru candidații republicani din întreaga lume. țara de când Roe a fost răsturnată în 2022.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

„Timp de 54 de ani, ei au încercat să pună capăt lui Roe v. Wade, iar eu am făcut-o și sunt mândru că am făcut-o”, a spus fostul președinte, precizând greșit numărul de ani, așa cum a fost decis Roe în 1973. „Nimeni. altcineva avea să facă asta, în afară de mine, și am făcut-o și am făcut ceva care a fost un miracol”.

Campania prezidențială a președintelui Joe Biden a publicat miercuri pe Twitter un clip din declarația lui Trump despre X, scriind că fostul președinte se lăuda cu efortul de a restrânge drepturile la avort în țară.

Citește și