• Măștile de față vor fi obligatorii în spitalele și centrele de îngrijire a sănătății din Spania începând de miercuri.
  • În această iarnă, Spania a înregistrat o creștere semnificativă a bolilor respiratorii, inclusiv gripa și Covid.
  • Sistemele de sănătate sunt sub presiune din cauza numărului mare de pacienți cu simptome severe.

În Spania, regulile privind măștile de protecție a feței revin în vigoare în întreaga țară din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid și gripă. În zone fierbinți precum Valencia și Insulele Canare au fost deja impuse măsuri, scrie Mirror.

Măștile de față vor fi obligatorii în spitalele și centrele de îngrijire a sănătății din Spania începând de miercuri. Acest lucru se întâmplă după o creștere a numărului de boli respiratorii, inclusiv coronavirus și gripă, a anunțat Ministerul Sănătății. Noul guvern de coaliție impune această măsură în ciuda opoziției majorității celor 17 regiuni autonome din Spania.

În Spania, cazurile cresc de la o zi la alta

Această măsură vine la doar câteva zile după ce Insulele Canare au impus măsuri similare din cauza numărului tot mai mare de cazuri de Covid și gripă.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA

„Vorbim despre punerea unei măști atunci când intri într-un centru de sănătate și despre scoaterea acesteia la ieșire”, a declarat Ministrul Sănătății, Monica Garcia. „Nu cred că este nicio dramă. Este o măsură elementară și simplă de prim ordin”.

Guvernele regionale sunt responsabile de asistența medicală, deși guvernul central poate interveni dacă consideră că este necesar. Șase regiuni au introdus deja măsura, iar măștile au fost folosite în mod obișnuit pe străzi, în transportul public și în centrele de sănătate în ultimele luni.

Spania a declarat încheierea oficială a crizei de sănătate cauzată de pandemia de Covid-19 în iulie anul trecut, spunând că oamenii nu mai trebuie să poarte măști în centrele de sănătate și de îngrijire și farmacii.

În ultimii doi ani, Spania a încetat treptat purtarea obligatorie a măștilor, mai întâi în public și apoi în transportul public. Țara a înregistrat peste 14 milioane de cazuri și aproximativ 120.000 de decese din cauza coronavirusului.

În această iarnă, Spania a înregistrat o creștere semnificativă a bolilor respiratorii, inclusiv gripa și Covid. Sistemele de sănătate sunt sub presiune din cauza numărului mare de pacienți cu simptome severe.

Unele comunități, cum ar fi Madrid, și-au exprimat opoziția față de purtarea obligatorie a măștii în centrele de sănătate. Înainte de mandatul la nivel de stat, Valencia și-a implementat propriile cerințe de mască. Când a făcut-o, regiunea a raportat o rată de 1.501 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Citește și