• Ultimul lot de documente judecătorești referitoare la infractorul sexual Jeffrey Epstein a fost eliberat.
  • Documentele arată că Epstein a refuzat de sute de ori să răspundă la întrebările avocaților.
  • Documentele au fost eliberate ca parte a unui proces intentat de victima traficului sexual Virginia Giuffre.

Ultimul lot de documente judecătorești referitoare la infractorul sexual Jeffrey Epstein a fost eliberat. Printre cele 1.400 de pagini de înregistrări se numără declarații cu Epstein și fosta lui iubită Ghislaine Maxwell. Acest ultim lot de documente arată că Epstein a refuzat de sute de ori să răspundă la întrebările avocaților, inclusiv despre presupusul șantaj al bărbaților celebri, scrie BBC.

Documentele au fost eliberate ca parte a unui proces intentat de victima traficului sexual Virginia Giuffre. Acțiunea în justiție, intentată în 2015, a fost soluționată în 2017. De atunci, Maxwell a fost condamnată la 20 de ani de închisoare pentru că l-a ajutat pe Epstein să abuzeze fete tinere. Ea face apel împotriva condamnării sale. Înregistrările instanței conțin o transcriere a depoziției din 2016 a lui Epstein, în care acesta și-a invocat în mod repetat cel de-al cincilea amendament al dreptului constituțional împotriva autoincriminării.

Epstein refuză să răspundă întrebărilor

Un avocat al lui Giuffre l-a întrebat pe Epstein dacă i s-a spus să furnizeze un „raport detaliat” despre presupusele ei întâlniri sexuale cu bărbați puternici precum Prințul Andrew. Avocatul a întrebat dacă acesta este destinat folosirii ca „material de șantaj”. Epstein a refuzat să răspundă la oricare dintre întrebări, rostind în mod repetat doar cuvântul „al cincilea” de peste 500 de ori. A refuzat chiar să spună dacă o cunoștea pe Maxwell.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Ducele de York a declarat anterior că nu își amintește că s-ar fi întâlnit vreodată cu doamna Giuffre, aceasta a susținut că i s-a spus să facă sex cu el de mai multe ori. În 2022, el i-a plătit o sumă nedezvăluită pentru a-și soluționa procesul de agresiune sexuală împotriva lui, dar a făcut-o fără a admite fapta greșită și fără a-și asuma răspunderea. În declarația sa din 2016, eliberată marți, doamna Giuffre a spus că a fost plătită între 10.000 și 15.000 de dolari pentru o întâlnire sexuală cu prințul. Ea a mărturisit că a fost plătită cu 160.000 de dolari de către o organizație mass-media pentru două articole și o fotografie cu Prințul Andrew.

Giuffre a negat, de asemenea, că ar fi fost vreodată obligată să întrețină relații sexuale cu vreun „președinte”, dar a susținut că a fost pusă să facă sex cu „un prim-ministru binecunoscut”. Ea a refuzat să dezvăluie numele acestei persoane. Giuffre a mai spus că a fost și o altă persoană care i-a fost prezentată drept prinț, în afară de prințul Andrew, căreia i-a fost traficată în sudul Franței.

Uneori, în cadrul interviului, Giuffre a spus că nu și-a putut aminti detalii, inclusiv ora și locul unor presupuse întâlniri intime. Ea a spus că a folosit Xanax, precum și ecstasy, canabis și alcool. Alți bărbați cu care a spus că a fost forțată să întrețină relații sexuale sunt: profesorul de drept de la Harvard Alan Dershowitz; șeful Victoria’s Secret, Les Wexner; investitorul miliardar de fonduri speculative Glenn Dubin și fostul lider al majorității din Senatul SUA, George Mitchell. Toți i-au negat anterior afirmațiile.

În 2022, Giuffre a renunțat la un proces împotriva domnului Dershowitz și a recunoscut într-o declarație că „s-ar putea să fi făcut o greșeală în identificarea lui”. Marți, un purtător de cuvânt al domnului Wexner a declarat anterior a avocaților săi, că nu a întâlnit-o vreodată pe doamna Giuffre.

Giuffre a mai spus că a fost traficată către informaticianul american Marvin Minsky și agentul de modeling francez Jean-Luc Brunel. Minsky a murit în 2016. Brunel s-a sinucis într-o închisoare din Paris în 2022, în timp ce aștepta acuzațiile de viol și trafic sexual. Cele cinci loturi de dosare ale instanței Epstein, închise îndelung, publicate în ultima săptămână, au conținut detalii care nu erau cunoscute anterior.

Citește și