• Prințul Andrew, Bill Clinton și Michael Jackson sunt printre personalitățile menționate în documentele despre Jeffrey Epstein.
  • Epstein s-a sinucis în 2019.
  • Fiica lui Robert Maxwell execută o pedeapsă de 20 de ani pentru rolul de recrutor al lui Epstein.

Prințul Andrew al Marii Britanii și Bill Clinton se numără printre personalitățile menționate în documentele care detaliază legăturile răposatului agresor sexual Jeffrey Epstein.

Documentele publicate recent fac parte dintr-un caz împotriva lui Ghislaine Maxwell, iubita lui Epstein, care a fost închisă pentru că l-a ajutat să abuzeze de fete. Dar documentele nu dezvăluie până acum nicio acuzație majoră nouă despre Epstein și nici dezvăluiri despre asociații săi.

Prințul Andrew este acuzat că a pipăit o femeie, lucru pe care îl neagă. Printre alte nume din documente se numără cântărețul Michael Jackson și magicianul David Copperfield.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Prințul Andrew neagă orice acuzație

Clinton apare în câteva dintre documente. Fostul președinte al SUA a recunoscut că a fost un asociat al lui Epstein. A negat cu tărie că ar fi avut cunoștință de infracțiunile comise de acesta. Unele dintre cele peste 100 de persoane de pe listă fac acuzații despre alte persoane sau sunt potențiali martori. Alte documente sunt așteptate să fie publicate în zilele următoare, scrie BBC.

Epstein a pledat vinovat pentru solicitare de prostituție de la o minoră în 2009. S-a sinucis în 2019, în timp ce aștepta procesul pentru acuzațiile de trafic sexual.

Dosarele recent publicate includ referiri la Johanna Sjoberg. Aceasta a afirmat că Prințul Andrew i-a pipăit sânii în timp ce stătea în apartamentul lui Epstein în 2001. Prințul Andrew a fost citat în plângerea de pipăit în casa lui Epstein.

Ce am aflat din documentele judiciare ale lui Epstein

Palatul Buckingham a declarat anterior că acuzațiile ei sunt „categoric neadevărate”. Johanna Sjoberg a susținut că prințul Andrew și-a pus mâna pe sânul ei pentru o fotografie cu o altă acuzatoare, Virginia Giuffre.

În 2022, regalitatea britanică a plătit milioane de euro doamnei Giuffre pentru a soluționa un proces pe care aceasta l-a intentat, susținând că a abuzat-o sexual când avea 17 ani. Prințul Andrew a declarat că nu a întâlnit-o niciodată pe doamna Giuffre și a negat acuzațiile acesteia.

Călătoriile lui Bill Clinton

Fostul președinte american Clinton este menționat în documentele judiciare, deși nu există nicio implicare a vreunei ilegalități. Reprezentanții săi au făcut referire la o declarație pe care a emis-o în 2019, spunând că nu știe nimic despre crimele lui Epstein.

Potrivit înregistrărilor, Johanna Sjoberg a declarat că Epstein i-a spus odată că lui Clinton „îi plac tinerii”, referindu-se la fete. Clinton a avut o aventură cu o stagiară de 22 de ani de la Casa Albă în timp ce era președinte al SUA.

Clinton a călătorit cu avionul lui Epstein în călătorii umanitare în Africa la începutul anilor 2000. La vremea respectivă, l-a lăudat pe Epstein ca fiind un filantrop angajat. Ulterior a declarat că a rupt legăturile cu acesta.

De ce este menționat Trump?

Documentul include, de asemenea, o mărturie a Johannei Sjoberg. Epstein i-a spus că îl va contacta pe Donald Trump în drum spre unul dintre cazinourile sale din New Jersey.

Documentele nu conțin nicio presupusă abatere din partea lui Trump.

Alte nume menționate

Michael Jackson și David Copperfield. Johanna Sjoberg a declarat că i-a cunoscut pe cântăreț și pe magician prin intermediul lui Epstein, deși nu a afirmat că aceștia ar fi comis vreo infracțiune. Agentul francez de modelling, Jean-Luc Brunel, care s-a sinucis într-o închisoare din Paris în 2022, în timp ce aștepta să fie acuzat de viol, este menționat de mai multe ori.

În depoziția sa, Giuffre spune că a fost forțată să întrețină relații sexuale cu figuri proeminente, inclusiv cu guvernatorul New Mexico, Bill Richardson. Înainte de moartea sa, anul trecut, Richardson a negat că s-a întâlnit vreodată cu Giuffre și nu a fost acuzat de nicio infracțiune.

Epstein și Maxwell

Moartea lui Epstein în 2019 a fost declarată sinucidere de către medicul legist din New York. Ghislaine Maxwell, fiica magnatului Robert Maxwell, execută în prezent o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru rolul ei de recrutor pentru Epstein. Avocații ei fac apel împotriva sentinței. Avocații lui Maxwell au declarat că „ea și-a susținut în mod constant și vehement nevinovăția”.

Citește și