• În câteva săptămâni, Congresul SUA va trebui să ajungă la un acord asupra noilor planuri de finanțare federală.
  • La 29 decembrie, totalul datoriei publice restante depășise 34 de mii de miliarde USD.
  • Datoria publică nu este aceeași cu deficitul bugetar, care și el crește în SUA, dar Washingtonul este obligat să se împrumute în continuare.

Ca în fiecare an, în perioada aceasta, Statele Unite ale Americii au ajuns din nou în punctul în care administrația de stat se poate bloca. Din cauza jocurilor politice de la Washington, opoziția amenință că nu va vota planurile de finanțare federală. Însă, de obicei, în ultima clipă, totul se rezolvă.

SUA au datorii de 34.000 de miliarde de dolari

Este pentru prima dată când aceste datorii ajung la 34.000 de miliarde de dolari, ba chiar depășesc această sumă. Suma nu reprezintă o datorie care trebuie plătită cât mai repede. Reprezintă o cifră care arată cum a evoluat bugetul Statelor Unite ale Americii.

Pe ce se bazează criticile republicanilor

În fiecare an, în această perioadă trebuie adoptat planul de finanțe pentru Statele Unite ale Americii. Atât republicanii, cât și democrații își arată puterea politică. Totul pentru ca în final, cele două părți să ajungă la un numitor comun.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Republicanii susțin că programele de cheltuieli federale susținute de administrația Biden sunt prea costisitoare. În același timp, democrații spun că reducerile taxelor susținute de republicani, în perioada în care Trump a fost la putere, au distrus veniturile.

Citește și