• Femeia a pledat la Curtea Supremă pentru a obține sperma soțului
  • Cuplul a avut doi copii, dar ambii au murit
  • Fertilizarea postumă prezintă riscuri și provocări etice

Trauma unei morți te poate determina să faci lucruri extreme. O văduvă de 62 de ani din Australia a vrut neapărat să facă un copil cu soțul ei, după ce acesta a murit. Femeia a pledat în fața Curții Supremă pentru a extrage sperma acestuia după momentul decesului.Judecătoarea a fost de acord. În cei 39 de ani de căsnicie, femeia obișnuia să discute des această idee cu soțul ei.

Cuplul a avut doi copii, dar ambii au murit tineri în două accidente nefericite. În fața instanței, văduva a afirmat că ea și soțul discutaseră cu o mamă surogat care să le poarte copilul.Un expert în fertilitate a constatat că femeia este prea bătrână pentru a avea un copil, dar nu și soțul ei de 61 de ani.

Un profesor de Medicină a Reproducerii de la Universitatea din Australia de Vest a declarat că pentru fertilizarea postumă există „provocări etice reale”, iar femeia va trebui să foloseasca ovule de donator. Mai mult, utilizarea spermei unui bărbat în vârstă crește riscurile nașterii copilului, a mai spus acesta.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și