• O anchetă WSJ constată că șosetele în pat pot fi motiv de ceartă.
  • Unii spun că nu poți avea încredere în cei ce dorm cu șosete.
  • Bărbații care poartă șosete dorm mai mult cu 30 min, arată un studiu.
  • Șosetele ajută la scăderea temperaturii corpului, spun cercetătorii.
  • 63% nu dorm cu șosete, 25% o fac uneori și aproape 12% dorm mereu așa.

Șosetele în pat împart lumea în două… în special, cuplurile. Cei care poartă șosete când dorm nu sunt văzuți ca fiind oameni de încredere, arată o anchetă făcută de Wall Street Journal. Courtney Laggner, un manager de marketing, adoarme cu ambele șosete, dar pe timpul nopții rămâne intenționat cu una singură. Soțul ei o consideră nebună și spune că nu mai suportă să găsească mereu șosete în pat.

Alții consideră că doar psihopații fac asta. Sean McMahon, un lucrător comercial din Florida spune că i-a fost frică de colegul de cameră pentru că purta șosete când dormea. Concluzia a tras-o după ce a văzut un film în care personajul principal, un criminal, nu dormea fără acestea.

Fix de la picioare reci ți se trage somnul prost

Cercetătorii spun că e bine să porți șosete când dormi pentru că asta ajută la scăderea temperaturii corpului deci și la un somn mai bun. Un studiu publicat în Journal of  Physiological Anthropology a constatat că bărbații tineri au dormit cu o jumătate de oră mai mult și s-au trezit mai puțin obosiți atunci când au purtat șosete. Dacă la unii sunt motiv de ceartă, pentru alții pot fi o binecuvântare. Dr. Michael Breus, psiholog clinician și specialist în somn, spune că a prescris metoda șosetelor cuplurilor cu probleme de compatibilitate cu somnul.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES

Citește și