• Actorul a devenit faimos pentru rolul său în filmul Parasite, premiat la Oscar.
  • Actorul a fost găsit inconștient în mașina.
  • Lee Sun-kyun era implicat într-o anchetă privind consumul de droguri.

Actorul sud-coreean Lee Sun-kyun, cunoscut pentru rolul său din filmul Parasite, premiat cu Oscar, a fost găsit mort, au confirmat autoritățile pentru BBC.

Actorul, în vârstă de 48 de ani, a fost găsit inconștient într-o mașină într-unul dintre principalele parcuri din Seul, miercuri. Nu este clar dacă Lee s-a sinucis, dar poliția a declarat că a primit o sesizare potrivit căreia acesta ar fi plecat de acasă după ce a scris un bilet.

Era investigat pentru presupusul consum de droguri

Postul de știri Yonhap relatează că a fost suspectat că a consumat droguri cu un angajat al unui bar din Seul. El a declarat că, deși a luat ceea ce i-a dat aceasta, nu a știut că sunt droguri ilegale. Antreprenoarea ar fi spus poliției că a consumat droguri la ea acasă de mai multe ori – lucru pe care el l-a negat. Anterior, el solicitase, prin intermediul avocatului său, să fie supus unui test cu detectorul de minciuni.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Testele sale de droguri au avut rezultate negative sau neconcludente, a adăugat raportul. Poliția a declarat că regretă faptul că Lee a murit în mijlocul investigațiilor, dar că ancheta a fost „efectuată cu consimțământul [său]”.

Agenția lui Lee, HODU&U Entertainment, a spus într-o declarație: „Nu există nicio modalitate de a stăpâni durerea și disperarea. Vă cerem să vă abțineți de la răspândirea de informații false bazate pe speculații, astfel încât ultima călătorie a [lui Lee] să nu fie nedreaptă”.

Actorul, care a fost căsătorit și a avut doi fii cu actrița Jeon Hye-jin, a avut o carieră care s-a întins pe mai bine de două decenii. A jucat în rolul principal în zeci de filme și emisiuni TV, devenind un nume cunoscut până în anii 2010.

Parasite, un film de Oscar

A devenit celebru pe plan internațional în rolul lui Park Dong-ik din Parasite, tatăl din bogata familie Park. Filmul a luat patru premii la Premiile Oscar în 2020, inclusiv cel mai bun film. A devenit primul film de limbă non-engleză care a câștigat acest premiu.

A existat un interes extins în jurul anchetei privind drogurile, care a provocat daune considerabile reputației lui Lee. El a fost eliminat din No Way Out, un serial TV de mister care a început să se filmeze în octombrie.

Infracțiunile legate de droguri, inclusiv cele care implică consumul de marijuana, sunt considerate infracțiuni grave în Coreea de Sud. Consumul de marijuana atrage după sine pedepse cu închisoarea de până la cinci ani.

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis că va lua măsuri drastice împotriva drogurilor. În acest an, autoritățile țării au extins departamentul de combatere a infracțiunilor legate de droguri, iar șeful poliției naționale a promis „un război total pentru a stopa infracțiunile legate de droguri”.

Lee nu este singura celebritate sud-coreeană care a fost investigată recent pentru consum. La începutul acestei luni, G-Dragon a fost exonerat de acuzațiile de droguri după săptămâni de investigații. Actorul Yoo Ah-in este în prezent judecat pentru consum de droguri.

Citește și