• Un expert în A.I. avertizează oamenii să nu-și dezvăluie secretele chatboților precum ChatGPT
  • „Tehnologia nu are empatie, nu a trăit niciodată nimic”, spune Wooldrige.
  • În cadrul prelegerilor de la Royal Institution vor fi prezentați mai mulți roboți care vor demonstra ce pot și ce nu pot face roboții în prezent.

Să te destăinui lui ChatGPT cu privire la preferințele politice sau probleme legate de muncă ar putea să aibă consecințe grave, avertizează un expert în A.I., scrie The Guardian.

Utilizatorii nu ar trebui, de asemenea, să se aștepte la un răspuns echilibrat, deoarece tehnologia „îți spune ce vrei să auzi”, spune expertul.

Anul acesta, Woolridge explorează domeniul A.I. în cadrul unor prelegeri de Crăciun de la Royal Institution. Va răspunde „marilor întrebări privind A.I. și va desluși misterul care stă la baza acestei tehnologii revoluționare”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Printre subiectele pe care le va aborda se vor afla și modul în care tehnologia poate fi învățată să traducă dintr-o limbă în alta, dar și felul în care chatboții funcționează. De asemenea, va ridica întrebarea care gravitează în jurul A.I: va putea vreodată să fie ca oamenii?

Woolridge a dezvăluit pentru Daily Mail că, deși oamenii sunt programați să caute „conștiința” în A.I., A.I.-ul „nu are empatie”.

„Tehnologia nu are empatie, nu a trăit niciodată nimic. Tehnologia este făcută în așa fel încât să-și spună ce vrei să auzi – și asta e tot ce face”.

Wooldrige a avertizat că fiecare ar trebui să-și asume tot ce tastează în ChatGPT, pentru că va fi folosit în versiunile viitoare ale chatbot-ului”.

Dacă i-ai dezvăluit prea multe deja lui ChatGPT, spune el, nu prea mai ai ce face: nu poți retrage nimic odată ce informațiile au fost introduse în sistem.

În cadrul prelegerilor, Wooldridge va fi acompaniat de nume grele din domeniul A.I.

Royal Institution a anunțat că vor fi prezentați mai mulți roboți care vor demonstra ce pot și ce nu pot face roboții în prezent.

Prelegerile de Crăciun au fost început în 1825 de Michael Faraday la Royal Institution din Londra, cu scopul de a-i educa pe tineri în domeniul științific. Au fost difuzate prima oară în 1936, fiind astfel cel mai vechi serial de știință televizat.

Printre cei care au ținut prelegeri se numără laureații Premiului Nobel William și Lawrenge Bragg, Sir David Attenborough, Carl Sagan și Dame Nancy Rothwell.

Prelegerile vor fi difuzate pe BBC Four și iPlayer pe 26, 27 și 28 decembrie la 8pm.

Citește și