• Armata slovenă s-a alăturat eforturilor de ajutorare, trupele ajungând în zonele izolate din nord pentru a ajuta.
  • Prim-ministrul Robert Golob a declarat sâmbătă că inundațiile de joi și vineri au fost cel mai mare dezastru natural” din istoria micii națiuni alpine.
  • Două treimi din teritoriul țării, unde locuiesc două milioane de persoane, au fost afectate.

Inundațiile devastatoare declanșate de ploile torențiale au provocat moartea a cel puțin trei persoane în Slovenia, iar pagubele sunt estimate la 500 de milioane de euro, informează Al Jazeera.

Prim-ministrul Robert Golob a declarat sâmbătă că inundațiile de joi și vineri au fost cel mai mare dezastru natural” din istoria micii națiuni alpine.

Golob a declarat că infrastructura rutieră și energetică au fost afectate în mod deosebit, precum și sute de case și alte clădiri. Mii de oameni au fost nevoiți să își evacueze locuințele și mulți au trebuit să fie salvați de elicoptere sau de pompieri cu bărci.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Armata slovenă s-a alăturat eforturilor de ajutorare, trupele ajungând în zonele izolate din nord pentru a ajuta. Două treimi din teritoriul țării, unde locuiesc două milioane de persoane, au fost afectate, a declarat premierul din Slovenia.

Printre cei care au murit se numără și doi alpiniști olandezi, vineri, în munții de lângă Kranj, probabil ca urmare a faptului că au fost loviți de fulgere, a raportat agenția de știri STA din Slovenia, citând poliția.

Tot vineri, o femeie a murit din cauza inundațiilor în orașul Kamnik, la 20 km nord de capitala Ljubljana, potrivit raportului.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a asigurat Slovenia de ajutorul Uniunii. Pagubele din Slovenia au fost sfâșietoare, a scris aceasta pe Twitter. La Dravograd, în apropiere de granița cu Austria, 110 persoane, inclusiv 30 de turiști, au trebuit să fie aduse în siguranță după o alunecare de teren sâmbătă. Orașul, care se află la confluența a trei râuri – Drava, Meze și Mislinje – a fost expus riscului unei noi alunecări de teren.

Citește și: