• Premierul Marcel Ciolacu a mers miercuri în Egipt, unde au ajuns și cetățenii români din Fâșia Gaza, cărora autoritățile de la Cairo le-au permis să intre.
  • Premierul Marcel Ciolacu revine în țară împreună cu cetățenii evacuați din Fâșia Gaza.
  • 93 de români şi familiile lor au fost evacuaţi din Fâşia Gaza.

UPDATE

Premierul Marcel Ciolacu revine în țară împreună cu cetățenii evacuați din Fâșia Gaza.

Am fost copleșit să văd bucuria și speranța din ochii copiilor care au scăpat din infernul din Gaza. În seara asta vor dormi în România, în siguranță! Sunt recunoscător autorităților din Egipt, Israel și Qatar pentru contribuția semnificativă la evacuarea în siguranță a cetățenilor români. Guvernul României va acționa în continuare pentru a facilita evacuările prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

UPDATE

Premierul Marcel Ciolacu va reveni din Egipt, în această seară, împreună cu un grup de cetățeni români și membri ai familiilor acestora care au fost evacuați din Fâșia Gaza ca rezultat al demersurilor diplomatice guvernamentale, la bordul unei curse speciale a companiei Tarom, care va ateriza la Baza 90 Transport Aerian, anunță MAE.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

La bordul aeronavei se află și cetățeni ai Republicii Moldova, evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Marcel Ciolacu a mers miercuri în Egipt, unde au ajuns și cetățenii români din Fâșia Gaza, cărora autoritățile de la Cairo le-au permis să intre.

Primii români care au părăsit Gaza au făcut acest lucru marți, deoarece ieșirile din zona controlată de Hamas sunt strict supravegheate de Egipt, care dorește să prevină un aflux masiv de imigranți.

Până acum, Egiptul a permis intrarea pe teritoriul său doar cetățenilor altor state decât Palestina.

Românii care au plecat din Gaza ar urma să ajungă la București cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Citește și