• Prinţul William a făcut o vizită surpriză în Polonia pentru a mulţumi trupelor britanice şi poloneze implicate în acordarea de sprijin Ucrainei.
  • Trupele britanice desfăşurate în Polonia fac parte din forţa NATO de consolidare a flancului estic.
  • Călătoria viitorului rege a avut loc sub o securitate strictă.

Prinţul William al Marii Britanii a făcut o vizită surpriză în Polonia pentru a mulţumi trupelor britanice şi poloneze implicate în acordarea de sprijin Ucrainei şi pentru a se întâlni cu ucrainenii care au fugit de conflictul cu Rusia, scrie Le Monde.

,,Mă aflu aici pentru că vreau să mulţumesc personal trupelor poloneze şi britanice care lucrează într-un parteneriat strâns şi crucial” , a spus prinţul William într-o declaraţie pentru presa poloneză.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ

,,Vreau, de asemenea, să aduc un omagiu umanităţii inspirate de poporul polonez. V-aţi deschis inimile la fel de mult ca şi casele voastre”, a declarat el.

La doar 65 de km de granița cu Ucraina, Rzeszow este un punct de tranzit cheie pentru refugiați

Prinţul William a călătorit până la Rzeszow, în sud-estul Poloniei, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, şi a stat de vorbă cu membri ai forţelor de apărare poloneze şi cu militarii britanici aflaţi în această ţară.

Trupele britanice desfăşurate în Polonia fac parte din forţa NATO de consolidare a flancului estic, decisă după invazia Rusiei în Ucraina.

Călătoria viitorului rege, care nu a fost făcută publică în prealabil, a avut loc sub o securitate strictă.

Joi, prinţul William va depune o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din capitala poloneză, unde bunicii săi, Regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au depus şi ei o coroană de flori în timpul vizitei lor de stat din 1996. Prinţul William va avea, de asemenea, o întâlnire cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, potrivit AP.

,,Mâine, când mă voi întâlni cu preşedintele Duda, voi reitera relaţia profundă pe care o împărtăşesc cele două naţiuni ale noastre şi voi sublinia sprijinul şi recunoştinţa mea continuă faţă de poporul polonez”, a declarat el.

Citește și

SONDAJ. Două treimi dintre europeni sunt în favoarea integrării Ucrainei în UE

VIDEO. Noi proteste în Franța față de reforma pensiilor. În Marsilia, manifestanții au pătruns pe șinele de tren din gara Saint-Charles

Rolurile membrilor familiei regale la încoronarea Regelui Charles. Ce sarcină are prințesa Kate