• 65% dintre europeni sunt în favoarea unei eventuale integrări a Ucrainei în Uniune.
  • 61% sunt de acord ca cei 27 să îi furnizeze arme.
  • Pe partea ucraineană, 87% din populație dorește aderarea la UE.

Potrivit unui sondaj publicat miercuri de Fundația Bertelsmann, 65% dintre europeni sunt în favoarea unei eventuale integrări a Ucrainei în Uniune și 61% sunt de acord ca cei 27 să îi furnizeze arme, scrie Le Monde.

În plus, 67% favorizează o dependență mai mică de energia rusă, chiar dacă aceasta duce la tarife mai mari. Sondajul, realizat în rândul a 13.000 de persoane, este al patrulea al Fundației Bertelsmann pe acest subiect.

Pe partea ucraineană, 87% din populație dorește aderarea la UE, potrivit unui sondaj realizat în ianuarie de Rating Group.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Proporția susținătorilor livrărilor de arme în Ucraina variază de la 47% în Italia la 86% în Polonia (Germania 59%, Belgia 60%, Spania, 64%, Franța 65% și Olanda 67%). În Italia doar 47% susțin livrările de arme în Ucraina, conform sondajului.

Sprijinul pentru independenţa energetica se stabilizează la 67% pe după ce în toamna 2022 a scăzut ușor. Sprijinul variază de la 59% în Oland la 75% in Polonia ( Germania 64%, Spania 67%, Belgia 68%,Franța 69%)

Sprijinul pentru aderarea Ucrainei la UE rămâne ridicat cu 65% dintre europeni care l-au aprobat în decembrie 2022. Sprijinul pentru aderare variaza între 54% în Germania și 81% în Polonia (Belgia 59%, Franța și Olanda, 61% și Italia 67%.) În Spania și Polonia sprijinul pentru aderarea Ucrainei este de 80%, respectiv 81%, cel mai înalt nivel.

Citește și

O campanie din Noua Zeelandă consolează tinerii părăsiți. Ce le recomandă guvernul

Rolurile membrilor familiei regale la încoronarea Regelui Charles. Ce sarcină are prințesa Kate

„Happy Ramadan” : Străzile Londrei au fost decorate pentru prima dată în istorie, cu ocazia evenimentului