• Macron a promulgat la sfârșitul săptămânii trecute o lege privind creșterea vârstei de pensionare.
  • Grupul de 200 până la 300 de protestatari a ocupat pentru scurt timp holul Euronext.
  • Sondajele de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor se opune reformei.

Un grup de protestatari a intrat joi în birourile operatorului bursier Euronext din cartierul de afaceri La Defense din Paris, afirmând că marile companii trebuie să plătească pentru a finanța pensiile, ca parte a unor proteste mai ample împotriva unei creșteri nepopulare a vârstei de pensionare, scrie Reuters.

Ni se spune că nu există bani pentru a finanța pensiile”, a declarat Fabien Villedieu, sindicalist la Sud-Rail. Dar nu este nevoie să luăm banii din buzunarele lucrătorilor, există bani în buzunarele miliardarilor.”

Fluturând steaguri sindicale, grupul de 200 până la 300 de protestatari a ocupat pentru scurt timp holul Euronext, cuprins de fum roșu de la rachete de semnalizare, și a scandat cuvinte populare printre protestatarii împotriva pensiilor: Suntem aici, suntem aici, chiar dacă Macron nu vrea, suntem aici”.
La începutul acestei luni, scene similare au avut loc la birourile din Paris ale Blackrock.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Macron a promulgat la sfârșitul săptămânii trecute o lege privind creșterea vârstei de pensionare, ceea ce înseamnă că cetățenii trebuie să lucreze cu doi ani mai mult, până la 64 de ani, înainte de a primi pensia de stat. aceasta a avut loc după trei luni de proteste care au mobilizat mulțimi uriașe și care, uneori, au devenit violente. Sondajele de opinie arată că marea majoritate a alegătorilor se opune reformei.

Citește și