• După ce au lansat o campanie de mobilizare parțială în septembrie, autoritățile minimalizează posibilitatea unui al doilea apel la mobilizare.
  • În ultimele săptămâni, în capitala rusă au apărut afișe care caută soldați profesioniști, în care se declară că Profesia noastră este să apărăm patria”.
  • Rusia, care afirmă că desfășoară ceea ce numește o operațiune militară specială”, nu dezvăluie cifrele complete privind victimele.

Armata rusă a lansat o campanie video pentru a atrage mai mulți soldați profesioniști să lupte în Ucraina, care îi provoacă pe cei interesați să demonstreze că sunt bărbați adevărați” și să schimbe ceea ce consideră a fi o viață civilă banală cu câmpul de luptă, relatează Reuters.

Reclama, pe o muzică emoționantă, urmează unui raport al serviciilor de informații militare britanice și a unor rapoarte din presa rusă care sugerează că Moscova încearcă să recruteze până la 400.000 de soldați profesioniști – pe bază de voluntariat – pentru a-și întări forțele din Ucraina.

Rusia, care afirmă că desfășoară ceea ce numește o operațiune militară specială”, nu dezvăluie cifrele complete privind victimele. Până la 43.000 de ruși au fost uciși în război până în prezent, potrivit unei estimări recent divulgate de Agenția americană de informații pentru apărare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Aceasta a estimat că au fost uciși și până la 17.500 de bărbați ucraineni. Anunțul, care invită bărbații să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării pentru un salariu începând de la 2.495 de dolari pe lună, arată un bărbat în supermarket îmbrăcat în uniformă militară care ține în mână o mitralieră grea. El este apoi prezentat în uniforma unui agent de securitate, cu întrebarea: Acesta este genul de apărător pe care ai visat să devii?”.

În continuare, în videoclip, un bărbat se plimbă prin ceață alături de alți soldați pe ceea ce pare a fi un câmp de luptă. Apoi este prezentat ca un instructor de sală de sport care ajută un client să ridice greutăți.

Aici se află cu adevărat forța ta?”, întreabă videoclipul, înainte de a trece la un șofer de taxi care ia cursa unui client care se transformă apoi într-un soldat pe câmpul de luptă. Ești un bărbat adevărat. Fii unul”, spune reclama.

După ce au lansat o campanie de mobilizare parțială în septembrie, care a determinat zeci de mii de bărbați ruși să părăsească țara pentru a evita să fie recrutați, autoritățile minimalizează posibilitatea unui al doilea apel la mobilizare – în ciuda unei inițiative de a introduce documente electronice de chemare pentru a reduce numărul celor care se sustrag de la recrutare – și încearcă să recruteze în schimb voluntari. în ultimele săptămâni, în capitala rusă au apărut afișe care caută soldați profesioniști, în care se declară că Profesia noastră este să apărăm patria”.

Afișele, care spun că armata caută artileriști, geniști, medici militari, șoferi și comandanți de tancuri, promit potențialilor recruți respect, o profesie onorabilă și un salariu decent”.

Citește și