• Igor Babuschkin, cercetător în domeniul inteligenței artificiale al lui Elon Musk, a fost arestat în urma unui caz de violență domestică.
  • Musk l-ar fi angajat pe Babuschkin ca să dezvolte un concurent pentru ChatGPT.
  • Twitter l-a angajat pe Babuschkin în calitate de director senior de inginerie.

Babuschkin a fost arestat în dimineața zilei de 6 martie. Poliția a stabilit că a avut loc un incident de violență domestică minoră, a confirmat locotenentul Brian Philip, de la Departamentul de Poliție din Palo Alto, scrie Insider. Babuschkin a fost eliberat din arest în aceeași seară, după ce a plătit o cauțiune de 10.000 de dolari.

Cazul a implicat „o rană minoră”, dar nu a reprezentat o amenințare la adresa siguranței publice, a declarat Philip. El a refuzat să ofere detalii despre incident, spunând că acest caz este confidențial.

Biroul procurorului districtual din Santa Clara a decis să nu depună acuzații oficiale împotriva lui Babuschkin în urma arestării, a declarat Cynthia Sumida, ofițer de informații publice la biroul procurorului.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Babuschkin a părăsit DeepMind, firma de inteligență artificială a Google, și s-a alăturat Twitter ca director senior de inginerie. De asemenea, Babuschkin a declarat pentru „The Information”, în februarie, că Musk discuta posibilitatea de a crea un chatbot ale cărui „răspunsuri să fie mai demne de încredere și mai fiabile”.

Musk, care a criticat noțiunea de „antrenare a inteligenței artificiale pentru a se trezi”, ar fi dezvoltat propriul său startup de inteligență artificială, iar recent a încorporat X.AI Corp, potrivit WSJ. Musk a adus aproximativ 10.000 de unități de procesare grafică, pentru a-și executa planurile de inteligență artificială.

Citește și