FOTO. Resturi de rachetă au fost găsite în Republica Moldova. Originea acestora este necunoscută

  • Resturi de rachetă găsite în Republica Moldova, originea acesteia este în curs de stabilire.
  • Nu este prima dată când resturi de rachete sunt descoperite pe teritoriul Republicii Moldova după ce Rusia a început bombardarea masivă a teritoriului ucrainean.
  • Fragmente de rachete și drone au căzut și în Polonia și România.

Resturi de rachetă găsite în Republica Moldova, originea acesteia este în curs de stabilire.
Potrivit Ministerului Afacerilor Interne din țară, fragmente ale rachetei au fost găsite în lacul Kharbovets, lângă orașul Anenii-Noi, la 30 km de granița cu Ucraina.

Originea lor rămâne de stabilit, la fața locului lucrează specialiști. Ministerul Afacerilor Interne asigură că nu există niciun pericol pentru populație, dar polițiștii au închis accesul în zona lacului.

Nu este prima dată când resturi de rachete sunt descoperite pe teritoriul Republicii Moldova după ce Rusia a început bombardarea masivă a teritoriului ucrainean.

Autoritățile moldovenești au raportat căderea resturilor de rachete de cel puțin trei ori – în octombrie și decembrie 2022, precum și în ianuarie 2023. În plus, în octombrie 2022, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a declarat că trei rachete de croazieră lansate de pe nave rusești în Marea Neagră au încălcat spațiul aerian al țării.

Fragmente de rachete și drone au căzut și în Polonia și România.

Citește și: