• Un nou sondaj Avangarde arată că aproape o treime dintre români, 28%, vor ca statul să boicoteze firmele austriece.
  • 27% vrea ca România să dea în judecată Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, tot din același motiv.
  • Peste jumătate din respondeții sondajului, 54%, consideră că premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demareze procedurile legale ale României împotriva Austriei.

Un nou sondaj Avangarde arată că aproape o treime dintre români, 28%,  vor ca statul să boicoteze firmele austriece. Dorința vine în urma deciziei Austriei de a vota împotriva României în Schengen, arată datele din sondaj.

O altă treime, 27%, vrea ca România să dea în judecată Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, tot din același motiv. Un număr considerabil de români cred că Austria se împotrivește intrării României în Schengen la dorința Rusiei.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Alți 13% dintre dintre români vor ca România să folosească dreptul votului veto și să blocheze deciziile pe care Uniunea Europeană vrea să le ia, asta până când Austria va accepta țara noastră în spațiul Schengen.

Peste jumătate din respondeții sondajului, 54%, consideră că premierul Marcel Ciolacu ar trebui să demareze procedurile legale ale României împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiție.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-28 septembrie, pe un eșanțion de 994 de subiecți, prin metoda CATI, interviu telefonic.

Citește și: