• Jucătorul i-a plătit lui Kathryn Mayorga – care a renunțat la dreptul la anonimat – 375.000 de dolari ca bani de tăcere.
  • Aceasta a susținut că a violat-o într-o cameră de hotel din Las Vegas în iunie 2009.
  • Echipa sa de avocați cere Curții de Apel din Circuitul 9 al SUA să anuleze respingerea cazului și să redeschidă procesul civil pe care l-a intentat pentru prima dată în Nevada în 2018.

Avocații care îl reprezintă pe starul fotbalului Cristiano Ronaldo se vor întoarce astăzi în instanță într-o bătălie juridică legată de banii pe care acesta i-a plătit în 2010 unei femei care l-a acuzat că a violat-o. Jucătorul i-a plătit lui Kathryn Mayorga – care a renunțat la dreptul la anonimat – 375.000 de dolari ca bani de tăcere, scrie Sky News.

Aceasta a susținut că a violat-o într-o cameră de hotel din Las Vegas în iunie 2009 – lucru pe care el l-a negat vehement. Un proces prin care se cerea o plată suplimentară a fost respins în iunie anul trecut de judecătorul districtual american Jennifer Dorsey, din cauza comportamentului de rea-credință și a utilizării de documente confidențiale furate.

Dar miercuri, o curte de apel din SUA va asculta avocații care încearcă să revigoreze încercarea lui Mayorga de a-l obliga pe Ronaldo să mai plătească milioane de dolari. Echipa sa de avocați cere Curții de Apel din Circuitul 9 al SUA să anuleze respingerea cazului și să redeschidă procesul civil pe care l-a intentat pentru prima dată în Nevada în 2018.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Aceștia vor susține că judecătorul tribunalului federal din Nevada a greșit atunci când a respins în mod repetat încercările doamnei Mayorga de a desigila și de a include ca probă acordul de confidențialitate pe care l-a semnat în 2010 în acceptarea plăților de la Ronaldo.

Într-o declarație publicată în octombrie 2018, Ronaldo a spus: În octombrie 2018, Ronaldo a declarat – Neg cu fermitate acuzațiile lansate împotriva mea. Violul este o crimă abominabilă care contravine la tot ceea ce sunt și în ce cred”.

Echipa sa juridică a declarat că întâlnirea sexuală a fost consensuală și că un acord de confidențialitate împiedică atât echipa sa, cât și pe doamna Mayorga să vorbească despre aceasta.

Citește și: