• Blue Lagoon, una dintre cele mai populare atracții turistice din Islanda, a fost evacuată.
  • În sudul Islandei a fost declarată stare de urgență din cauza unei noi erupții vulcanice în Peninsula Reykjanes – a patra din decembrie.
  • Principalul aeroport internațional al Islandei, Aeroportul Keflavik, și alte aeroporturi regionale rămân pe deplin operaționale.

Orașul Grindavik și Blue Lagoon, una dintre cele mai populare atracții turistice din Islanda, au fost evacuate sâmbătă, în urma unei erupții vulcanice în Peninsula Reykjanes, a anunțat postul public de televiziune islandez RÚV.

Lava părea să curgă rapid spre nordul orașului Grindavík, la fel ca în timpul erupției din 8 februarie, a precizat RÚV citând Biroul meteorologic islandez.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

„Fisura are o lungime de aproximativ trei kilometri și se întinde de la Stóra-Skógfell spre Hagafell”, potrivit sursei citate.

Principalul aeroport internațional al Islandei, Aeroportul Keflavik, și alte aeroporturi regionale rămân pe deplin operaționale, scrie CNN. Cu toate acestea, se așteaptă ca duminică să fie detectat gazul vulcanic în orașul din apropierea aeroportului.

Erupția actuală este cea mai puternică activitate seismică de până acum, a declarat geofizicianul Magnús Tumi Guðmundsson pentru RUV, după ce s-a întors de la un zbor cu elicopterul deasupra sitului.

Citește și