FOTO-VIDEO. Sindicatele din educație au organizat un protest cu 15.000 de participanți în Piața Victoriei. Revendicările angajaților din învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater“ au organizat miercuri, 10 mai 2023, începând cu ora 11.00, un marş de protest, care a pornit din Piaţa Victoriei şi se va încheia în faţa Palatului Parlamentului. Peste 15.000 de membri de sindicat din întreaga ţară au anunţat că vor participa, potrivit unui comunicat de presă comun.

Din cauza acestui protest, Poliţia anunţă restricţii de trafic în centrul Capitalei. Totodată, membrii de sindicat sunt consultaţi cu privire la declanşarea grevei generale în educaţie, începând cu data de 22 mai.

Revendicările sindicatelor din educație:

De la ora 10.00 a fost resistematizat traficul în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului României, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și a fost restricționat traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor.

Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus este destinată autovehiculelor de intervenție în timpul acestui protest. Totodată, pentru participanții din alveola parc Izvor, este restricționată banda I de circulație pe Str. Izvor, Str. B.P. Hașdeu, Splaiul Independenței (între Pod Hașdeu și Bd. Libertății) și Bd. Libertății (între Splaiul Independenței și Bd. Națiunile Unite).

Citește și

Exit mobile version