• Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a confirmat că a avut loc un incident și a declarat că a fost informată de forțele de ordine.
  • Podul leagă Ontario de New York și face legătura între orașele Niagara Falls, SUA, și Niagara Falls, Canada.
  • Agențiile de stat sunt la fața locului și sunt pregătite să ajute”, a postat guvernatorul.

UPDATE. Mașina care a explodat pe un pod din Statele Unite a fost declarată furată

Mașina care a explodat pe un pod din Statele Unite a fost declarată furată. Ancheta nu a găsit încă dovezi directe că explozia mașinii de pe un pod din Statele Unite a fost un atac terorist, relatează The Washington Post.

UPDATE. Aeroportul Buffalo a fost închis

Aeroportul internațional Buffalo Niagara a fost închis, potrivit unui comunicat al Administrației Federale a Aviației din SUA.

Pe o pagină National Airspace System Status” de pe site-ul său, FAA a precizat că aeroportul a fost închis atât pentru aeronavele care pleacă, cât și pentru cele care sosesc.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT

UPDATE – Oficial american: Incidentul este mai mult decât un accident ciudat”

Un înalt oficial al administrației a declarat pentru CBS, partenerul american al BBC, că explozia de la Podul Rainbow a fost mai mult decât un accident ciudat”. Dar nu avem încă detalii”, a adăugat oficialul.

Diferiți oficiali americani și canadieni au avertizat acum că este prea devreme pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate și ce a cauzat explozia de la pod.

UPDATE – Toate birourile guvernamentale locale din zona imediată a exploziei au fost închise și evacuate, anunță un oficial din New York

Toate birourile guvernamentale locale din zona imediată a exploziei de la granița dintre SUA și Canada au fost închise și evacuate, a scris pe Facebook Michael Novakhov, membru al Adunării Statului New York. Biroul său a fost informat cu privire la explozie, a precizat Novakhov.

UPDATE – Un ministru canadian spune că este prea devreme pentru a specula” asupra cauzelor exploziei

Oficialii canadieni primesc informații contradictorii” cu privire la incidentul de pe Podul Rainbow, potrivit lui Dominic LeBlanc, ministrul siguranței publice din această țară.

LeBlanc adaugă că, deocamdată, Canada nu poate confirma de unde a venit mașina.

El spune că ar fi pur și simplu iresponsabil” să speculeze” asupra a ceea ce s-a întâmplat cu exactitate.

Aceasta este, evident, o situație foarte gravă”, spune el, adăugând că agențiile canadiene fac tot ce pot pentru a se asigura că publicul este în siguranță.

El adaugă că se așteaptă să vorbească în scurt timp cu omologii săi americani de la Departamentul pentru Securitate Internă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un vehicul a explodat pe un pod care face legătura între SUA și Canada, în apropiere de Cascada Niagara, potrivit FBI, scrie BBC. Incidentul a avut loc pe Rainbow Bridge cu o zi înainte de sărbătoarea de Ziua Recunoștinței din SUA, una dintre cele mai aglomerate zile de călătorie din an. Două persoane din mașină au murit. Un polițist a fost rănit.

Canada are în vedere întărirea măsurilor de securitate la toate punctele de control de la granița cu Statele Unite după explozia de pe pod, a declarat premierul Trudeau.

Întrucât situația este fluidă, asta este tot ce putem spune în acest moment”, a precizat FBI într-un comunicat. Incidentul a implicat un vehicul care intra” în SUA. Toate punctele de trecere sunt în prezent închise până la noi ordine, potrivit autorităților.

Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a confirmat, de asemenea, că a avut loc un incident și a declarat că a fost informată de forțele de ordine.

Agențiile de stat sunt la fața locului și sunt pregătite să ajute”, a postat ea pe X, fostul Twitter. Mă deplasez la Buffalo pentru a mă întâlni cu forțele de ordine și cu echipele de intervenție în caz de urgență și îi voi pune la curent pe locuitorii din New York atunci când vor fi disponibile mai multe informații”, a adăugat ea.

Podul leagă Ontario de New York și face legătura între orașele Niagara Falls, SUA, și Niagara Falls, Canada. Vehiculul conducea din SUA în Canada și încerca să conducă spre clădirea ofițerilor de frontieră, au spus sursele. Toate podurile sunt închise în zonă, iar toate clădirile guvernamentale sunt evacuate, potrivit surselor.

Punctele internaționale de trecere a frontierei dintre Canada și vestul New York-ului sunt închise după incidentul raportat, care a rănit, de asemenea, cel puțin o persoană, un bărbat de 27 de ani, care a fost dus la Spitalul Memorial Niagara Falls cu răni ușoare.

Citește și