• Un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit de un marfar.
  • Accidentul a avut loc vineri, în districtul Balasore din Odisha, în estul Indiei.
  • Cel puțin 50 de oameni au murit și alte câteva sute au fost rănite în urma evenimentului feroviar.

Cel puțin 50 de persoane au murit și 300 au fost spitalizate în India după ce un tren de pasageri a deraiat și s-a ciocnit vineri cu un tren de marfă în districtul Balasore din Odisha, potrivit presei locale, scrie Reuters.

Operațiunile de salvare erau în curs de desfășurare la fața locului și se acordă „toată asistența posibilă” celor afectați, a declarat vineri premierul indian Narendra Modi într-un mesaj pe Twitter.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Coliziunea este un „accident grav”, a declarat reporterilor H K Dwivedi, secretarul șef al Bengalului de Vest. Oficiali ai South Eastern Railway, care nu au dorit să fie numiți, au declarat că se tem că numărul victimelor este unul foarte mare, fără a dezvălui mai multe date însă.

Trenul Coromandel Express, care circulă de la Kolkata la Chennai, a deraiat și a căzut pe linia de tren de lângă, multe persoane fiind încă prinse în capcană, potrivit rapoartelor.

„Nu pot să comentez detaliile în acest moment și nici numărul victimelor. Eram în Delhi și mă grăbesc să ajung la locul accidentului”, a declarat pentru Reuters Archana Joshi, director general al Căilor Ferate din sud-estul țării.

Joshi a precizat că un număr mare de răniți erau transferați la spitale. „Echipele de salvare ale căilor ferate din Kharagpur și din alte stații din apropiere au ajuns deja la fața locului. Ajutorul și salvarea sunt în curs de desfășurare”.

Citește și

VIDEO. Joe Biden a căzut pe scenă în timp ce înmâna diplome la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene americane

O dronă militară americană, controlată de inteligența artificială, își „ucide” operatorul într-un test simulat

Topul Forbes al celor mai bogate femei, cu avere „self-made”. Câți bani au Oprah Winfrey, Rihanna și Kim Kardashian