• Pe rețelele sociale au fost publicate imagini care prezintă o uriașă furtună de nisip abătută deasupra canalului Suez, în Egipt.
  • Norul gigantic de praf și nisip a acoperit întreaga zonă, ceea ce a determinat autoritățile locale să decidă închiderea a două porturi din zonă.
  • Mai multe regiuni ale Egiptului au fost lovite zilele trecute de astfel de furtuni de nisip.

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini care prezintă o uriașă furtună de nisip abătută deasupra canalului Suez, în Egipt. Norul gigantic de praf și nisip a acoperit întreaga zonă, ceea ce a determinat autoritățile locale să decidă închiderea a două porturi din zonă.

Mai multe regiuni ale Egiptului au fost lovite zilele trecute de astfel de furtuni de nisip, scrie BBC.

O persoană a murit și alte cinci au fost rănite joi în Cairo, după prăbușirea unui panou publicitar ca urmare a unei astfel de furtuni de nisip care a măturat capitala Egiptului.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

O imagine spectaculoasă publicată pe Twitter arată o navă care trece chiar prin furtuna de nisip.

Canalul Suez este una dintre cele mai importante rute de navigație din lume, care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie și de căile de transport maritim către Asia.

Canalul are o lungime de 190 de kilometri, o adâncime de 24 de metri și o lățime de 203 metri. Aproape 19.000 de vase, totalizând un tonaj net de 1,17 miliarde de tone au trecut prin acest canal în anul 2020.

Citește și

VIDEO. Planeta Marte poate fi văzută în prima transmisiune LIVE pe internet

Șeful CIA a mers în China, în luna mai, într-o încercare a Washingtonului de a menține deschise canalele de comunicare cu Beijingul

Explicația lui Donald Trump pentru care mulțimi uriașe de oameni continuă să vină la aparițiile sale publice: „Sunt ca Mona Lisa”