• Prim-ministrul Élisabeth Borne a declarat că măsura face parte dintr-un nou plan anti-fumat elaborat de guvern.
  • Alte câteva țări din Europa, printre care Germania, Belgia și Irlanda, au anunțat interdicții similare.
  • Academia Națională de Medicină din Franța le-a descris ca fiind o capcană deosebit de vicleană pentru copii și adolescenți”.

Franța este pe cale să interzică țigările electronice de unică folosință – cunoscute pe plan local sub numele de puff” – din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru mediu și pentru sănătatea publică. Vorbind recent la postul de radio RTL, prim-ministrul Élisabeth Borne a declarat că măsura face parte dintr-un nou plan anti-fumat elaborat de guvern. Aceasta ar trebui să intre în vigoare până la sfârșitul anului, au declarat activiștii, potrivit BBC.

Alte câteva țări din Europa, printre care Germania, Belgia și Irlanda, au anunțat interdicții similare. De asemenea, se spune că și Marea Britanie are în vedere o astfel de măsură. Vândute fără prescripție medicală de către tutungerii, în Franța, țigările de unică folosință costă aproximativ 9 euro – mai puțin decât un pachet de 20 de țigări. Se presupune că acestea oferă aproximativ 600 de fumuri – echivalentul aproximativ a 40 de țigări.

Academia Națională de Medicină din Franța le-a descris ca fiind o capcană deosebit de vicleană pentru copii și adolescenți”. Potrivit lui Élisabeth Borne, ele creează un reflex, un gest, cu care copiii se obișnuiesc și sfârșesc prin a fi atrași de tutun”.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Interdicția este o mare victorie pentru societatea civilă. Aceste țigări electronice de unică folosință acționează ca o poartă de acces la fumat pentru tineri”, a declarat Loïc Josseran, președintele ACT. A devenit o epidemie. Este îngrozitor modul în care industria tutunului și-a propus să îi agațe pe copii.”

Citește și