• Cook a declarat pentru Fox News Digital că nu va participa la forumul Senatului privind inteligența artificială.
  • Directorul general al Apple spune că inteligența artificială reprezintă o „oportunitate uriașă” pentru omenire.
  • Musk a vorbit cu reporterii după prima jumătate a forumului și și-a exprimat sprijinul pentru o anumită formă de reglementare.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat miercuri pentru Fox News Digital că inteligența artificială reprezintă o „oportunitate uriașă” pentru omenire.

Cook a fost la Capitol Hill, în Washington, D.C., dar nu a fost unul dintre participanții la Forumul bipartizan AI Insight al Senatului, la care au participat alți directori executivi din domeniul tehnologiei, precum Mark Zuckerberg de la Meta și fondatorul SpaceX, Elon Musk.

Cook a confirmat că nu a fost prezent la forum. Potrivit Fox News Digital, Cook a fost la Russell Senate Office Building, unde legislatorii și experții se întâlneau cu ușile închise în Kennedy Caucus Room.

Recomandări

INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN BRAZILIA
APPLE ÎȘI CERE SCUZE
SHAKIRA SCAPĂ DE PROCES
CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT

„Doar pentru a lua legătura cu o serie de oameni”, a răspuns el atunci când a fost întrebat de ce a vizitat Congresul.

Întrebat dacă are vreo idee despre inteligența artificială în general, Cook a răspuns: „Nu pe care să o împărtășesc astăzi”. „Cred că este o oportunitate uriașă”, a adăugat el atunci când a fost întreba dacă IA reprezintă o amenințare pentru omenire.

Ce a spus Musk la forum

Forumul „AI Insight” a fost prima din mai multe sesiuni de acest gen organizate de grupul de lucru bipartizan al Senatului pentru AI, menit să îi informeze mai bine pe legiuitori cu privire la modul în care trebuie să facă față acestei tehnologii care avansează rapid.

Musk a vorbit cu reporterii după prima jumătate a forumului și și-a exprimat sprijinul pentru o anumită formă de reglementare.

„Este important pentru noi să avem un arbitru, la fel cum ai un arbitru la un meci sportiv, sau la jocurile sportive, și că jocurile sunt mai bune pentru aceasta, pentru a ne asigura că jucătorii joacă [după] reguli, joacă corect”, a spus Musk.

„Este important, din motive similare, să avem un organism de reglementare, la care vă puteți gândi ca la un arbitru, pentru a ne asigura că societățile iau măsuri care sunt sigure și în interesul publicului larg.” 

Citește și