• Elon Musk și Mark Zuckerber au călătorit la Capitol Hill pentru a discuta planurile pentru inteligența artificială.
  • CEO-ul OpenAI și creatorul ChatGPT, Sam Altman, și fondatorul Microsoft, Bill Gates, au participat și ei la forum, care a fost închis presei.
  • Întâlnirea este, de asemenea, prima întâlnire cunoscută între Musk și Zuckerberg de când CEO-ul Tesla a propus o luptă în cușcă cu omologul său Meta.

Mari oameni din domeniul tehnologiei, inclusiv Elon Musk și Mark Zuckerberg, au călătorit miercuri la Capitol Hill pentru a-și împărtăși planurile pentru inteligența artificială, în timp ce SUA se pregătește să elaboreze o legislație pentru a controla mai bine tehnologia, scrie Reuters.

Senatorul Chuck Schumer, liderul majorității democrate din Senatul SUA, a planificat o serie de așa-numite forumuri de inovare A.I, întâlniri cu ușile închise în care parlamentarii pot chestiona liderii tehnologiei despre tehnologia care a luat lumea cu asalt de la lansarea ChatGPT.

Europa este mult avansată în ceea ce privește propriul act A.I. și presiunea se exercită asupra parlamentarilor americani pentru a evita să rămână în urmă și să vadă AI copleșind societatea, cu locuri de muncă pierdute, dezinformare fulgerătoare și alte consecințe, înainte de a fi prea târziu.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

„Astăzi, începem o acțiune enormă, complexă și vitală: construirea unei baze pentru politica bipartizană de A.I. pe care Congresul o poate adopta”, a spus Schumer la întâlnire, conform observațiilor împărtășite cu mass-media. „În situațiile trecute, când lucrurile erau atât de dificile, reacția naturală… a fost să ignori problema și să lași pe altcineva să facă treaba. Dar cu inteligența artificială nu putem fi ca struții care ne bagă capul în nisip”, a adăugat el.

Sam Altman a participat la forum

CEO-ul OpenAI și creatorul ChatGPT, Sam Altman, și fondatorul Microsoft, Bill Gates, au participat și ei la forum, care a fost închis presei. „Sunt foarte optimist în ceea ce privește inteligența artificială, dar asta nu înseamnă că nu va exista o oarecare stâncă pe parcurs”, a spus Altman când a intrat în întâlnire. „Am fost foarte impresionat de interacțiunile noastre cu parlamentarii, deși știu că industriei noastre îi place să caute în ele”, a adăugat el.

Dacă Congresul SUA poate adopta o legislație pentru a-i opri pe inovatorii AI cu reguli clare, rămâne o întrebare deschisă, având în vedere diviziunile politice profunde din Washington . În timp ce ambele părți sunt de acord că tehnologia poate avea consecințe foarte negative asupra vieții de zi cu zi, părțile diferă adesea în ceea ce privește soluțiile.

Este prima întâlnire între Musk și Zuckerberg de la propunerea lupei în cușcă

De asemenea, companiile tehnologice fac lobby din greu pentru a menține un regim de reglementare ușor care să fie pro-business și să păstreze inovația. Unii senatori s-au plâns că întâlnirea a fost închisă publicului și a dat prea multă libertate giganților din tehnologie pentru a influența parlamentarii.

„Nu este așa cum ar trebui să fie”, a spus senatorul Josh Hawley, un republican care lucrează îndeaproape pe problemele A.I. „Senatorul Schumer a vorbit despre tehnologie de doi ani încoace și nu a pus pe teren nici un proiect de lege semnificativ de tehnologie”, s-a plâns el.

Întâlnirea este, de asemenea, prima întâlnire cunoscută între Musk și Zuckerberg de când CEO-ul Tesla a propus o luptă în cușcă cu omologul său Meta. Musk împărțea camera și cu Gates, cu care are o relație dificilă, potrivit unei biografii de succes a lui Musk, care a fost lansată marți.

Citește și: