• Franța a suspendat o schemă de leasing pentru mașini electrice după numai șase săptămâni, ca urmare a unei creșteri bruște a cererii.
  • Oficialii au declarat că programul, lansat în decembrie pentru a ajuta familiile cu venituri mici și pentru a reduce emisiile de carbon, va fi relansat anul viitor.
  • Guvernul a declarat că a primit peste 90.000 de cereri până la sfârșitul lunii ianuarie.

Franța a suspendat o schemă de leasing pentru mașini electrice după numai șase săptămâni, ca urmare a unei creșteri bruște a cererii care a depășit de peste două ori numărul de vehicule necesare.

Oficialii au declarat că programul, lansat în decembrie pentru a ajuta familiile cu venituri mici și pentru a reduce emisiile de carbon, va fi relansat anul viitor, scrie The Guardian.

Inițial, 25.000 de mașini electrice de fabricație europeană urmau să fie oferite în leasing de la 100 de euro pe lună, dar numărul acestora a fost dublat în urma cererii masive. Guvernul a declarat că a primit peste 90.000 de cereri până la sfârșitul lunii ianuarie.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

„Este o adevărată poveste de succes și este simbolică pentru politica franceză de mediu.”, a declarat un consilier al președintelui Emmanuel Macron.

Citește și