• Miercuri, la Haga, premierul Gabriel Attal a anunțat sprijinul Parisului pentru candidatura omologului său olandez Mark Rutte la conducerea NATO.
  • Mai multe țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Germania, și-au exprimat sprijinul pentru Mark Rutte, dar Ungaria se opune.
  • Decizia este luată prin consens între statele membre pentru acest post, rezervat unui european.

Miercuri, la Haga, premierul Gabriel Attal a anunțat sprijinul Parisului pentru candidatura omologului său olandez Mark Rutte la conducerea NATO, care a fost deja aprobată de mai multe state membre, dar care este contestată de Ungaria, scrie Le Frigaro. „În mod evident, susținem candidatura lui Mark Rutte la NATO, având în vedere experiența sa, capacitatea sa de a federa foarte larg și capacitatea sa de a acționa pentru securitatea noastră colectivă”, a declarat Gabriel Attal în cadrul unei conferințe de presă cu Mark Rutte, în timpul unei vizite în Olanda.

Mai multe țări, printre care Statele Unite, Marea Britanie și Germania, și-au exprimat sprijinul pentru Mark Rutte, dar Ungaria lui Viktor Orban, care întreține relații strânse cu Rusia în pofida invaziei din Ucraina, se opune.

Numele șefului guvernului olandez demisionar, însărcinat cu afacerile curente, circulă de luni de zile cu insistență pentru a-i succeda norvegianului Jens Stoltenberg, actualul secretar general al Alianței Atlantice. Decizia este luată prin consens între statele membre pentru acest post, rezervat unui european.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Citește și