• Franța este între primii cinci parteneri comerciali ai RO la cap. importuri, exporturi.
  • Regăsim investiții franceze în industria auto, sectoarele, energetic, bancar, telecomunicații.
  • Franța este unul dintre cei mai mari producători agricoli și a investit în agricultura noastră.

Relațiile economice dintre Franța și România sunt întărite de legăturile culturale și istorice care există între cele două țări. Iar aceste legături contribuie la crearea unui mediu propice pentru cooperarea economică și comercială.

Adriana Record, director executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură franceză în România, a discutat despre cooperarea economică pentru Aleph News.

Potrivit ei, CCIFER desfășoară 4 misiuni strategice pentru a facilita accesul companiilor pe piața românească. Prima misiune constă în crearea de oportunități de afaceri prin organizarea de evenimente și proiecte în București și în alte locații din țară.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

,,Pentru facilitarea accesului companiilor pe piața românească CCIFER rare 4 misiuni strategice. În primul rând, creăm oportunități de afaceri, în special prin intermediul evenimentelor și al proiectelor pe care le organizăm în București sau în țară. Apoi, susținem noile investiții prin servicii de deschiderea pieței studii de fezabilitate, de implantare, de identificare de client sau de furnizori. Suntem implicați într-un dialog public susținut pentru a reprezenta vocea membrilor noștri în relația cu autoritățile publice în vederea conservării, atractivității și competitivității României și, în fine, a 4-a misiune pe care o avem este aceea de a susține efortul companiilor în recrutare și fidelizare de talente prin proiecte de educație și de creștere de competențe adecvate cu piața muncii.” a spus Adriana Record pentru Aleph News.

De asemenea, Adriana Record a subliniat că companiile franceze au arătat un interes deosebit pentru investiții în diferite industrii cheie ale economiei românești.

,,În mod istoric, companiile franceze au investit în sectoare cheie ale economiei, iar în ultimii 5 ani valoarea investițiilor s-a dublat, ajungând în 2022-9,7 milioane miliarde. Industria reprezintă peste 37 % din valoarea investițiilor franceze, un loc de cinste, alături de industrii precum retail uni, noile, tehnologii, telecom, energie și așa mai departe.

Pe tot parcursul anului 2022 am observa și o creștere a comerțului bilateral între Franța și România, care a înregistrat un plus de peste 23 %. Iar recent se tranziția verde și digitalizarea sunt adevăratele coloane vertebrale ale economiei de mâine și Parteneriatul Franco român s-a consolidat în sectoare strategice precum energia, apărarea, agricultura sau industria.” a mai spus ea.

Citește și

Ion Ţiriac jr: Hidroelectrica poate ajunge la 20 miliarde de euro

Aeolus: Un satelit de 1,3 tone va cădea pe Pământ în câteva săptămâni

Au fost făcute noi descoperiri pe Marte. Cristian Român: Avem informații că viața ar putea să existe pe Venus, Marte și Saturn